Zamlara hazır olun! 5 ayın zirvesini gördü

Brent petrolün varil fiyatı, 46 doları aşarak 5 ayın zirvesini gördü.

Zamlara hazır olun! 5 ayın zirvesini gördü
Zamlara hazır olun! 5 ayın zirvesini gördü
GİRİŞ 21.04.2016 10:15 GÜNCELLEME 21.04.2016 13:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, dün Kuveyt'te petrol işçilerinin yaptığı grevi sonlandırmasının ardından güne düşüşle başlamış ve 42,80 dolara kadar gerilemişti.

Bu seviyeden gelen alımlarla yukarı yönlü harekete geçen Brent petrolün varil fiyatı, ABD'de ham petrol stoklarının beklentilerin altında artmasının ardından yükselişini hızlandırdı ve günü yüzde 3,4'lük artışla 45,52 dolardan tamamladı.

DİRENCİ DE AŞTI

Bugün de yükselişini 4'üncü güne taşıyan Brent petrolün varil fiyatı, analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 46 doları aştı ve 46,10 dolarla 26 Kasım 2015'ten bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Brent petrolün varil fiyatı şu dakikalarda yüzde 1,1 primle 46 dolar sınırından işlem görüyor.

Analistler, küresel ekonomiye yönelik iyimserliğin yükseldiğini, bununla birlikte ABD'de petrol stoklarının beklentilerin altında artarken üretim miktarının da azaldığını belirterek, tüm bunların petrol fiyatlarının yukarı yönlü hareketini desteklediğini dile getiriyor.

MEKSİKA'DA PATLAMALAR OLDU

Meksika'da petrokimya tesisinde dün gece meydana gelen patlamanın fiyatlar üzerindeki etkisinin takip edileceğini aktaran analistler, Brent petrolün varil fiyatı için 46,8 doların önemli direnç konumunda olduğunu, bu seviyenin aşılması durumunda 50 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini öngörüyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise dün yüzde 7,3'lük artışla günü 44 doların hemen altında kapatması sonrasında şu dakikalarda 44,35 dolardan alıcı buluyor.

YORUMLAR 5
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    110 dolardan 30 dolara indiğinde indirim mi oldu da haberimiz olmadı
    Cevapla
  • yoruk 8 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim bilmediğin konularda yorum yapmayın
    Cevapla
  • Durmuş 8 yıl önce Şikayet Et
    varil fiatı 110 dolardan buralara kadar inerken indirim olmadığına göre zam olmasıda biraz mantık dışı. sizde akıllarına düşürmeyin. hazır olun falan ......
    Cevapla
  • dadaş:25 8 yıl önce Şikayet Et
    iyide 160 dolarkende mazot 4 lira idi
    Cevapla
  • medetres 8 yıl önce Şikayet Et
    İyi de 30 dolar iken kimse demiyordu indirim yapalım diye
    Cevapla