IMF Başkanı'ndan Putin'i üzecek açıklama

Düşen petrol fiyatlarıyla köşeye sıkışan Rusya'nın içini karartacak açıklamalardan biri de IMF başkanı Lagarde'dan geldi.

IMF Başkanı'ndan Putin'i üzecek açıklama
IMF Başkanı'ndan Putin'i üzecek açıklama
GİRİŞ 22.02.2016 17:10 GÜNCELLEME 22.02.2016 17:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, petrol fiyatlarının muhtemelen beklenenden daha uzun bir süre düşük seyredeceğini söyledi. Lagarde, petrol üreticisi Arap Körfez ülkelerinin devlet harcamalarını azaltarak yeni vergiler yoluyla bütçe gelirlerini artırması gerektiğini savundu.

Bütçe gelirlerinde petrolü azaltın'

Lagarde Abu Dabi'de yaptığı konuşmada 6 ülkeden oluşan Körfez Arap Ülkeleri İş Birliği Konseyi'nin aynı katma değer vergisi oranını benimsemesi gerektiğini söyledi. Lagarde, bu önlemin yanında kurumlar vergisi ve emlak vergisinin bütçe gelirlerini artırmaya yardımcı olabileceğini söyledi.

Lagarde, "Petrol fiyatları en yakın zamandaki tepe noktasından bu yana üçte iki değer kaybetmekle kalmadı, arz ve talep yönlü etkenler petrol fiyatlarının mevcut düşük seviyelerde uzun bir süre kalacağını işaret ediyor." dedi. Lagarde, böylesi bir ortamda petrol üreticilerinin bütçe gelirleri açısından petrole bağımlılığını azaltmasına olan ihtiyacı vurguladı.

Aramco hisse satmayı gündeme aldı

Küresel petrol fiyatları geçtiğimiz yıl yüzde 44 düşerken, Suudi Arabistan enerjideki devlet desteğini kesmek zorunda kaldı ve devlet tahvili ile devlet petrol şirketi olan Saudi Aramco hisselerini satmayı değerlendirmeye aldı. Birleşik Arap Emirlikleri de Suudi Arabistan'a benzer şekilde petroldeki devlet desteğini kesti.

KAYNAK: UZMANPARA
YORUMLAR 1
  • davulun sesi 8 yıl önce Şikayet Et
    bırakalım böyle haberleri zannediyormusunuz bunlar rusyanın batmasını seyretsinler asla yunana ne olduysa ard alanda ruslara da yardım etmekteler belki gözüken yardımlarda yok değildir. aynısını alman harbinde de yapanlar yine kendileriydi. biz kendi işimize bakarsak daha hızlı yol alırız. işlerimizi kolaylaştıralım zorlaştırmayalım ki önümüzdeki hedeflere ziyan vermeden ulaşalım.
    Cevapla