Dolar 3,04 seviyesini yeniden aştı

İstanbul serbest piyasada dolar 3,0440, avro 3,3360 liradan güne başladı.

Dolar 3,04 seviyesini yeniden aştı
Dolar 3,04 seviyesini yeniden aştı
GİRİŞ 20.01.2016 09:10 GÜNCELLEME 20.01.2016 12:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kapalıçarşı'da 3,0410 liradan alınan dolar, 3,0440 liradan satılıyor. 3,3320 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 3,3360 lira olarak belirlendi.

Önceki kapanışta doların satış fiyatı 3,0400 lira, avronun satış fiyatı ise 3,3120 lira olmuştu.

YORUMLAR 3
  • yoruk 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bu dolar denen kağıt müsveddesi neden bu kadar artıyor hiç anlamış değilim,gerçekten anlayan birisi varsa bir anlatsın.....şimdiden teşekkürler
    Cevapla
  • kartal tibet 8 yıl önce Şikayet Et
    Sondan başa doğru gider isek: Ülkede zannettiğiniz gibi bir üretim yok. Ürettiğimiz maddeler para eden şeyler değil. Hatırlayın atak helikopterinin testleri bitip kabul edildiğinde ekonomi bakanı Atak helikopterinin kilosu .... tl diyordu. Anlatmak istediği şey para eden birşeyler üretmeye başladık demekti aslında. Daha helikopter seri üretime geçecekte, müşteriler alacakta, ülkeye para girişi olacak... Çoook zaman var. Tankda aynı şekilde. Tüfeklerde aynı şekilde. Hemen hepsi prototip aşamasında seri üretime geçilmemiş halde olan şeyler. Seri üretime geçse belki ülkeye biraz para kazandırırlar ama bu şartlarda ve önümüzdeki 10 yıl para kazandırması olası değil.
    Cevapla
  • kartal tibet 8 yıl önce Şikayet Et
    Dünya tarihinde para ilk kullanılmaya başladığında altın, gümüş gibi değerli madenlerden yapılan paralar kullanılmıştır. Zaman içinde tüm insanların kullanımına yeterli gelecek düzeyde değerli maden olmadığı için ve ekonomideki değişiklikler sonucunda bugün kullandığımız paralar (banknotlar vs) ortaya çıkmıştır. Bir ülkenin parasının değerini ülkedeki hükümetin güvenirliği, ülkedeki siyasi ve sosyal atmosfer, ülkenin ekonomik yönden ürettiği ve dış ülkelere sattığı tüm ürünlerin getirisi gibi şeyler belirler. Bu genel bilgiden sonra ülkemizdeki durumu değerlendirelim.
    Cevapla