Altın fiyatları uçtu, kuyumcu para yetiştiremedi

Gram altın fiyatlarının son dört yılın en yüksek seviyesine ulaşması, altın yatırımcısı vatandaşın yüzünü güldürdü.

Altın fiyatları uçtu, kuyumcu para yetiştiremedi
Altın fiyatları uçtu, kuyumcu para yetiştiremedi
GİRİŞ 06.09.2015 11:44 GÜNCELLEME 06.09.2015 11:56
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bursa Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş, altın fiyatlarındaki yükselişi fırsat bilen vatandaşın, yastık altı birikimlerini bozdurmak için kuyumculara akın ettiğini, bu sebeple de kuyumcu esnafın para yetiştirmekte zorlandığını söyledi.

 Altından kar etmek isteyen vatandaş, kuyumcuların yolunu tuttu.

Bursa Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 Haziran'da yapılan genel seçimlerden sonra dolarda yaşanan hareketlilik ile altın fiyatlarında da bir artış yaşandığını hatırlattı.

Altın fiyatlarındaki yükselişin yatırımcısını memnun ettiğini dile getiren Altıkardeş, "Altın fiyatlarındaki artışı fırsat bilen tasarruf sahipleri, sarrafiye, bilezik, set takımı ve eldeki tüm altınlarını bozduruyor. Vatandaş yastık altı birikimlerini bozdurmak için kuyumculara akın ediyor. Bu nedenle kuyumcu esnafı gün içerisinde para yetiştirmekte zorlanıyor" diye konuştu.

"KUYUMCULAR SEÇİMİ BEKLİYOR"

Altın fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle düğün sezonu olmasına rağmen satışlar açısından durgun günler yaşadıklarını dile getiren Altıkardeş, "Eskiden düğünler daha fazla altın alınarak yapılırken, şu an daha az altın alınarak yapılıyor. Aşırı derecede bir durgunluk yok fakat altındaki yükseliş devam ederse bu durgunluğun artacağı kanaatindeyim. Kuyumcu esnafı olarak, altın fiyatlarının düşmesini ve bu durgunluğun sona ermesini istiyoruz çünkü vatandaşlarımızın alım gücü azaldı. Gün içerisinde dalgalanmalardan rahatsız olan ve bazen zarar eden kuyumcu esnafımız seçimleri bekliyor" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ SEÇİMLERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Altıkardeş, düğün sezonunun devam ettiği bugünlerde, altın fiyatlarındaki artış yüzünden vatandaşın çeyrek altın yerine gram altın ya da 14 ayar altına yöneldiğini kaydetti.

Bilezik almak isteyenlerin ise 14 ayar hediyelik bileziği tercih ettiğini belirten Altıkardeş, "Vatandaş, fiyatların artması ile 14 ayar bileziklere yöneldi. 14 ayar hediyelik bileziklerin fiyatları ise 300 liradan başlayıp 500 liraya kadar çıkıyor. Fiyatları düşük olduğu için bu bilezikler daha fazla talep görüyor" diye konuştu.

Altında yükselişin devam edeceğini öngören Altıkardeş, "Şu anda gram altın 107,50 lira. Arada gerileme yaşansa da bu hareketlilikle gram altının 125 lira civarı, çeyrek altının ise 200 liraya kadar çıkması ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlarımız altına tasarruf yaptıkları zaman 1 yıl sonra kar yaparak satabilirler. İmkanı olan vatandaşımız gelip altına yatırım yapsın" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 7
  • Abidin 8 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşın yüzünü güldürdüğü için AKP'ye oyumu verecem. Dik dur usta.
    Cevapla
  • Adem oğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Hikaye
    Cevapla
  • serhat 8 yıl önce Şikayet Et
    Yalan ya gece de bizdurayim dedim adam bozmuyor altini nakit yok yalanı bulmuslar
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    faiz haramdir.
    Cevapla
  • borsacı 8 yıl önce Şikayet Et
    ben dedim altının ons 1800 $ olacak ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle