Endişeler doları 2,79 seviyesine çıkardı

Türkiye'deki güvenlik endişelerinin etkisiyle son bir kaç gündür yeniden yükselişe geçen dolar 2,79 seviyelerini gördü.

Endişeler doları 2,79 seviyesine çıkardı
Endişeler doları 2,79 seviyesine çıkardı
GİRİŞ 30.07.2015 13:49 GÜNCELLEME 30.07.2015 18:03
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün dünyanın en büyük ekonomisine dair parlak bir görüntü çizmesiyle dolar küresel piyasalarda değer kazanırken dolar/TL de buna paralel güne yükselişle başladı.

Dolar 2.78'i geçerek 2.7842'ye kadar çıktı. Gün içinde TL, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın açıklamalarından aldığı destekle değerlendi ve 2,77 seviyesinin altına geriledi ve 10.46 itibariyle 2,7630'a kadar düştü.

Ancak doların yurtdışındaki hareketine paralel, Türkiye'deki güvenlik endişelerinin etkisiyle TL'de yine değer kaybı yaşandı. 12.37 itibariyle dolar, Türk Lirası karşısında 2,79 seviyesini gördü

YORUMLAR 5
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    yapın erken seçimi ak parti tekbaşına hükümet olsun 3 ay snra dolar 1.8 lere iner
    Cevapla
  • ali cetin 8 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi ve mason oyunları
    Cevapla
  • Önemli mi? 8 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki sözde vatansever dolar düşkünleri almasın diretsin bir süre bakalım çıkabilecek mi? 3 kuruşluk menfaat için geleceğinden 333 lira çalınmasını düşünmezsen dolar tabi yükselir.
    Cevapla
  • birvatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    fed faiz kararı vermedi ama hala dolar "başka ülkelerde düşen dolar" ülkemizde yükseliyor.sebep açık güvenlik endişesi falan değil.yükselmesine bahane olsun diye yapıyorlar.londra merkezli para baronları ve içimizdeki çamurlar doları yükseltiyor amaç hükümeti zor durumda bırakmak.chp ile kolasiyon bunlar için hayati önem taşıyor bundan dolayı hükümeti sıkıştırmaya çalışıyor bu bataklık çamurları.
    Cevapla
  • ne endişesi ya 8 yıl önce Şikayet Et
    doları oynatmaya sebep arıyorlar. iner çıkar
    Cevapla