Merkez Bankası'ndan bir yeni hamle daha

Merkez Bankası, bir hafta vadeli euro cinsi depo faiz oranını yüzde 1,50`den yüzde 1,25`e indirdi.

Merkez Bankası'ndan bir yeni hamle daha
Merkez Bankası'ndan bir yeni hamle daha
GİRİŞ 27.07.2015 11:24 GÜNCELLEME 27.07.2015 11:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası, bir hafta vadeli euro cinsi depo faiz oranını yüzde1,50'den yüzde 1,25'e indirdi. Euro'da bugün kazançlar yüzde 1'i aşmıştı. Euro 3.05'in üzerine çıkarken, müdahale sonrası 3.03'e kadar gevşedi.

Merkez Bankası, cuma günü yaptığı açıklamada, küresel ve yerel gelişmeler nedeniyle bugünden geçerli olmak üzere bir hafta vadeli döviz depo faiz oranını dolar için yüzde 3,5'ten yüzde 3,00'e indirdiğini açıklamıştı.

YORUMLAR 2
  • BORSACI GMCFOREX STAJER OGRENCI :)) 8 yıl önce Şikayet Et
    dolar 2.80 2.90 ı bulur erken seçim olursa kı fed ın faız arttırımı kademelı olarak artıs yaparlar bu sefer dolar cok guclu para bırımı euro nun bıle onune gecebılır. erken secımde tek basına ıktıdar cıkarsa bıst tahmınımce aralık ayında 90 bin 95 bin seviyesine cıkacak buyuk bır dovız gırısı olucak ulkemıze bu sefer fed ın kademelı faız arttırımı ters e doner elınde patlar bu yıne fed e yarayacak guven sorunu kalmayacak kı yatırımcılar yenıden doları tercıh edıcek guvenılır bır lıman oldugu ıcın bızım ulke olarak uretmemız lazım uretım sanayı cok buyuk eksıklıgımız var bu dedıklerım gerceklesırse 2023 hedıfıne saglam adımlar atmıs olucagız
    Cevapla
  • turkhard 8 yıl önce Şikayet Et
    mudahaleler anlık etki yapıyor sonra yreniden yukselişe geciyor.. merkez bankasının elinde olan birsey yok. amerika merkez bankasının faiz acıklaması var ayın 29 unda o zamana kadar dolar ve euro cıkar diye dusunuyorum acıklaması sonrası gevşer.
    Cevapla