Dolar haziran ayının en düşüğünde

Dolar/TL, genel seçimlerin etkisiyle 2,8097 ile tarihi en yüksek seviyesini görmüştü.

Dolar haziran ayının en düşüğünde
Dolar haziran ayının en düşüğünde
GİRİŞ 25.06.2015 17:49 GÜNCELLEME 25.06.2015 17:49
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yurt dışında Yunanistan'la ilgili iyimserlik ve yurt içinde koalisyon görüşmelerinin olumlu neticeleneceğine dair pozitif havanın etkisiyle dolar/TL, 2,6529 ile haziran ayının en düşük seviyesine geriledi.

Bir süre 2,70-2,75 bandında hareket eden dolar/TL, iki haftadır hem yurt içinde koalisyon hükümetinin kurulabileceğine yönelik haber akışı ve hem de yurt dışın ABD ve Avrupa'dan gelen makroekonomik verilerin etkisiyle düşüş eğilimini sürdürüyor.

Güne 2,68 sınırından başlayan dolar/TL, Yunanistan’a ilişkin Avro Bölgesi maliye bakanları zirvesinden olumlu haber beklentisi ve yurt içinde siyasi gerilimin azalmasının katkısıyla 2,6529 ile haziran ayının en düşük seviyesine geriledi.

Dolar/TL şu dakikalarda 2,6550 seviyelerinden işlem görürken, avro/TL ise 2,9750'den alıcı buluyor.

Analistler, yurt dışında risk iştahının artmasıyla gelişmekte olan ülke varlıklarına ilginin arttığını, TL'nin ise diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine göre daha iyimser tepki verdiğini dile getiriyor.

Koalisyon görüşmelerinin olumlu sonuçlanması ve yurt dışından gelen pozitif atmosferin devam etmesi durumunda, dolar/TL'nin teknik olarak 2,6435 desteğini altına gerileyerek 2,62-2,61 seviyelerinin görülebileceğini tahmin ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • milletin ferdi 8 yıl önce Şikayet Et
    Dövizle ilgili durum şudur: Seçim sonuçları tek başına Ak Parti iktidarını göstermeyince panik başladı ve dolar yükseldi. Ama Ak Partinin yine en büyük parti olması ve sorumlu davranmasıyla yine de TL toparlandı olan budur. Bu hareketler şu anda zaten yine spekülatiftir. Yani algı, beklenti ve manipülasyon amaçlı hareketler olabilir. TL için asıl tehlike, Ak Partinin olmadığı bir CHP-MHP-HDP koalisyonu sonucu ülkeyi batırmaya götürecek karşılıksız uçuk vaatlerin birazının bile uygulamaya konulmasıyla olur. Bu tehlike de öyle 10-15 kuruşluk bir hareket değil dövizin çok kısa zamanda birkaç kat değerlenmesi şeklinde olur.
    Cevapla
  • mecit 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu gösteriyorki ekonomimiz saglam. bu hükümetin yaptıklarının teminatıdır
    Cevapla
  • mecit 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu gösteriyorki ekonomimiz saglam. bu hükümetin yaptıklarının teçinatıdır
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    koalisyonda dolar daha düştü hani bizden sonrası tufandı
    Cevapla
  • davud 8 yıl önce Şikayet Et
    e ne oldu dolar seçimden öncekine göre daha düştü..
    Cevapla