Altın yükselişini üçüncü güne taşıdı

Altın, dolardaki zayıflama ve Yunanistan haberleri ile birlikte yükselişini üçüncü güne taşıdı.

Altın yükselişini üçüncü güne taşıdı
Altın yükselişini üçüncü güne taşıdı
GİRİŞ 10.06.2015 12:53 GÜNCELLEME 10.06.2015 12:53

Altın, dolardaki zayıflama ve Yunanistan'ın temerrütten kurtulmak için verdiği teklifin kabul edilmeyeceğine ilişkin endişelerin artmasının güvenli liman alımlarını desteklemesinin etkisi ile yükselişini üçüncü güne taşıdı.

Altının onsu yüzde 0.54 değer kazanarak, 1.184 dolara kadar yükseldi.

ÇEYREK 170 LİRANIN ÜZERİNDE TUTUNUYOR

Yurt içinde ise gram altın dolardaki gevşemeyle birlikte yüzde 0.14 ekside 103.95 liradan satılırken, çeyrek altın ise yüde 0.97 yükselişle 170.39 liradan satışta.

'YUNANİSTAN ENDİŞELERİNDN DESTEK BULDU'

Altın bu yıl, yatırımcıların dikkatlerini Fed'in borçlanma maliyetlerini ne zaman artırıcağına çevirmeleri ile birlikte yüzde 0.3 değer kaybederken, Yunanistan ve kreditörleri arasında artan tansiyon, metale yönelik güvenli liman talebini güçlendirebilir. Yunanistan'ın, borç geri ödeme süreinin dolmasına üç hafta kala sunduğu revize plan, konu hakkında bilgiye sahip uluslararası bir yetkiliye göre, halen güvenilir bulunmadı. Yunanistan'ın yükümlülüklerini karşılayamamasının ardından temerrüde düşmesi, ülkenin euruodan çıkmasına neden olabilir.

HSBC Securities (USA) Inc. analisti James Steel, bilgilendirme notunda, "Altın yenilenen Yunanistan endişelerinden destek buldu," dedi ve "Bununla beraber, Yunanistan'ın eurodan çıkış endişelerinin, açık bir şekilde, altın üzerinde, 'Grexit'in ilk zamanlarındakinden daha az güçlü bir etkisi var" şeklinde görüş bildirdi.