Seçim sonuçları etkisini gösterdi! Tarihi zirvede

Dolar/TL genel seçimlerde hiçbir partinin tek başına hükümet kuracak çoğunluğu elde edememesinin etkisiyle 2,8097 ile tarihi zirvesini gördü

Seçim sonuçları etkisini gösterdi! Tarihi zirvede
Seçim sonuçları etkisini gösterdi! Tarihi zirvede
GİRİŞ 08.06.2015 08:31 GÜNCELLEME 08.06.2015 10:21
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Geçen hafta ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üzerinde artmasının ardından dolar endeksi, 94,65 seviyelerinden 97 sınırına kadar yükselmişti.

Doların gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazanmasıyla yükselişe geçen dolar/TL, dün gerçekleştirilen genel seçimde hiçbir partinin tek başına hükümet kuracak çoğunluğu elde edememesiyle tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Seçimin kesin olmayan sonuçlarının ardından Asya piyasalarında yükselişe geçen dolar/TL, yurtiçinde bankalararası piyasanın açılmasıyla tarihi zirvesi olan 2,8097'yi gördü. Dolar/TL şu dakikalarda 2,80'in hemen altında işlem görürken, avro/TL de son 15 ayın en yükseği olan 3,1178'i gördükten sonra 3,1050 seviyelerinde dengelenme çabasında.

Analistler, siyasi partilerin hükümet kurma çalışmaları ve bu konuda yapılacak açıklamaların kısa vadede piyasaların yönü üzerinde ana belirleyici olacağını ifade ediyor.

Kur üzerindeki baskı nedeniyle TCMB'nin daha sıkı bir para politikası yürütmesinin beklenebileceğini dile getiren analistler, dolar/TL'de 2,80 ve 2,84 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu, bu seviyelerin aşılması durumunda ise 2,95 seviyelerinin gündeme gelebileceğini tahmin ediyor.

MERKEZE JET MÜDAHALE!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) yapılan duyuruya göre, yakın dönemde gözlenen küresel ve yerel gelişmeler nedeniyle bankaların TCMB’den alabilecekleri bir hafta vadeli döviz depo faiz oranlarının 9 Haziran 2015 (Yarın) tarihinden itibaren dolar için yüzde 4’den yüzde 3,5’e, euro için yüzde 2’den yüzde 1,5’e indirilmesine karar verildiğini açıkladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 59
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bana göre bu geçici yükseliş ve düşüşlere çok dikkat etmelidir. Bu tür şeyler; büyük sermaye sahiplerinin, karaparacı/tefeci, tekelcilerin, faiz lobisinin bile manipülasyonları olabilir. Hatta Güzelim Ülkemizi krize sokmak isteyenlerin dahi işi olabilir. Rabbimiz bunlara fırsat vermesin ve sizler/bizler de oyunlara gelmeyelim inşallah derim.
    Cevapla
  • ferdi gelse de size izah etse 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar, aylar önce malum $ artışı başladığında yorumları kasıp kavuran bir arkadaşımız $ artışının iyi bir şey olduğunu epeyce teknik verilerle açıklamıştı (!) Ona İnanmazsanız " $ artışı vatandaşı etkilemez" diyen eski bakana kulak verin. ;)
    Cevapla
  • ali demir 8 yıl önce Şikayet Et
    bu kaybı hükumet işçiye emekliye verseydi ne olurdu
    Cevapla
  • arda 8 yıl önce Şikayet Et
    maaşlarımızı alınca döviz büfelerinin önünde sıra beklerdik.her ay değer kaybederdi TL. hatta 6 sıfıra kadar değer kaybetti.kimderdi ki enflasyon tek hane olacak.ve zaman geldi insanlar kira parasına TOKİlerden ev sahibi oldu.İstanbul-Antalya arası köy yolundan farksız yollar duble oldu, hızlı tren görmemiştik biz, şimdi Ankaraya sabah gidiyoruz, akşam dönüyoruz.ssk hastanelerinde 3 sıraya giriyorduk,hesaplatma, ödeme, ilaç alma, şimdi 60 TL'ye özel hastaneye gidiyoruz(özel muayenehanesine gitmediğiniz doktor yüzünüze bakmıyordu).bulunduğum yerde 1300 öğrencilik bir MYO vardı, şimdi 7-8 bin öğrencisi olan bir üniversite var.eskiden gizli gizli cumaya giderdim, şimdi gizleme gereği duymuyorum
    Cevapla
  • yazıklar olsun türkiye.. 8 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır verdiğimiz mücadele..verilen emekler edinilen kazanımlar..hepsi çöpe mi gidecek şimdi....Şahsi menfaatleri ihtirasları uğruna ülkeyi harcayanlar,müslüman geçinenler,milliyetçi geçinip ülkeyi pkknın kucağına bırakanlar sözüm size..bunca yatırımları görmeyen doğulu vatandaşlar sözüm size..ders vermeye çalışan akpliler sözüm size..tek sözüm var: Yazıklar Olsun Türkiye...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle