2015 seçim sonuçları piyasaları nasıl etkiler?

Sandıktan koalisyon ihtimali çıkması gözleri piyasaların vereceği tepkiye çevrildi. Sandık sonuçları doları ve borsayı nasıl etkiler?

2015 seçim sonuçları piyasaları nasıl etkiler?
2015 seçim sonuçları piyasaları nasıl etkiler?
GİRİŞ 07.06.2015 21:04 GÜNCELLEME 07.06.2015 21:04
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Seçim nedeniyle yaşanan belirsizlik yüzünden Dolar/TL ve Borsa İstanbul'da son haftalarda önemli dalgalanmalar yaşanmıştı.

Sıcağı sıcağına sonuçları değerlendiren Denizbank Bono Masası Yetkilisi Erhan Aykut, Borsa İstanbul'da sert bir satış dalgası beklemediğini belirtti.

Piyasanın Ak Parti'nin belli bir oranda sandıktan zayıflayarak çıkmasını öngördüğünü belirten Aykut, "Koalisyon elbette bir belirsizlik ancak bu sonuçlara göre en azından başkanlık sistemi gibi yapısal değişiklikler artık çok fazla tartışılmayacak.

Orta vadede yeniden ekonomik göstergeler, yani büyüme, cari açık, enflasyon gibi verilere odaklanılacak. Bu sebeplerle borsada bir satış olacaktır elbette ama endekste büyük bir düşüş yaşanmasını beklemiyorum yarın" diye konuştu.

2.70'İN ÇOK ÜZERİNE ÇIKMAZ

Dolar/TL'nin yukarı doğru seyrini devam ettireceğini ifade eden Aykut "Piyasanın beklentisi Ak Parti'nin 276-330 arası milletvekili çıkarmasıydı.

Ancak bir koalisyon ihtimali de her zaman masadaydı. Yani koalisyon özellikle orta ve uzun vadede çok kötü bir senaryo olarak görülmüyor.

Bu yüzden yarın sabah dolar/TL'nin 2.70'e dayanacağını ancak çok da üzerine çıkmayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.  

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 7
  • e bozkurt 8 yıl önce Şikayet Et
    2.80 oldu bile sabaha 7 saat kala
    Cevapla
  • adaletçi 8 yıl önce Şikayet Et
    Hazır ol Türkiye, bol sıfırlara, enflasyona, karanlıklara...
    Cevapla
  • aaa 8 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun kazandınız. mhp chp. dolar 2.78 oldu memleketimize hayırlı olsun
    Cevapla
  • zeynep 8 yıl önce Şikayet Et
    Akp gitsin diye dua edenler bakin bakalim sizi neler bekliyo yakinda yazik cok yazik eski gunler geri geliyo bu hale gelmesinne sebep olanlar bin pisman olacaksinizki olun ins
    Cevapla
  • Karaalioglu 8 yıl önce Şikayet Et
    Ak partiden kurtulduk diye sevinç nidaları atan ileri zekalılar, koalisyon sonrasında ilk işten çıkarılanlar olurlar inşallah da görürler koalisyon nasıl bir şeymiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle