Yabancı yatırımca Borsa İstanbul'a alıma geçti

Yabancı yatırımcılar, Borsa İstanbul'da şubat ve mart aylarındaki satışın ardından nisan ayında tekrar alışa geçti

Yabancı yatırımca Borsa İstanbul'a alıma geçti
Yabancı yatırımca Borsa İstanbul'a alıma geçti
GİRİŞ 07.05.2015 13:51 GÜNCELLEME 07.05.2015 13:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yabancı yatırımcılar, Borsa İstanbul'da nisan ayında 532 milyon dolarlık net alış gerçekleştirerek, mart ayındaki satışları fazlasıyla telafi etmiş oldu.

Borsa İstanbul tarafından açıklanan verilere göre yabancı yatırımcılar nisan ayında 532 milyon dolarlık net alış gerçekleştirdi. Yabancıların yılbaşından bu yana gerçekleştirdiği işlemlerde ise, mart ayında 837 milyon dolara yükselen net satış tutarı nisan ayındaki işlemlerle 305 milyon dolara geriledi. Yabancı yatırımcılar yılın ilk ayını net alışla tamamladıktan sonra şubat ve mart aylarında net satış gerçekleştirmişti.

BIST 100 endeksi yabancı yatırımcıların net alış tarafında oldukları nisan ayında yüzde 3,84 değer kazanırken, dolar kuru ise TL karşısında yaklaşık yüzde 2,94 yükseliş kaydederek 2,60 seviyelerinden 2,6740'a çıkmıştı.

Yabancılar en çok Vakıfbank aldı

Yabancıların nisan ayındaki işlemlerine bakıldığında 83,4 milyon dolar ile en çok Vakıfbank payları aldıkları görülürken, en fazla satış yaptıkları pay ise 14,7 milyon dolar ile Vestel oldu.

En fazla alış yapılan pay piyasaları Vakıfbank'ın ardından Turkcell, Enka İnşaat, THY ve Erdemir olarak sıralandı. Yabancıların net satış yaptıkları pay piyasaları ise Vestel'in ardından Arçelik, Migros, Akbank ve Doğuş Otomotiv oldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Merve Arslan 8 yıl önce Şikayet Et
    yatırımcıııııııııııı.
    Cevapla