Dolar 2,74'ü aşarak tarihi rekor kırdı

Dolar öğleden sonra iki rekor birden kırarak 2,74'ün üzerine çıkarken, Euro ise yaşanan gelişmelerle 1 yılın en yüksek seviyesini gördü.

Dolar 2,74'ü aşarak tarihi rekor kırdı
Dolar 2,74'ü aşarak tarihi rekor kırdı
GİRİŞ 24.04.2015 12:27 GÜNCELLEME 24.04.2015 13:21
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası'nın geçtiğimiz günlerde Para Politikası Kurulu toplantısında attığı döviz ve TL ile ilgili iki adımın piyasalar tarafından yeterli bulunmaması üzerine oluşan panik havası dolar üzerinde ciddi baskı yapmaya devam ediyor.

Dün piyasalar kapalı iken 2,7343 ile rekor kıran dolar, güne 2,7060 seviyelerinde sakin bir seyirde başlamıştı.

Ancak alınan kararlar etkisini yeniden göstermeye başladı ve Dolar/ TL karşısında öğle saatlerinde yükselişini sürdürerek 2,73'ü aştı ve 2,7350 ile tarihi rekorunu yeniledi.

Ancak dolar bu seviye ile de yetinmedi ve saat: 13:10 civarında 2,7404 görerek bu zamana kadar ki en yüksek seviyeyi görmüş oldu.

Dolar sepet bazında 2,85 seviysini aşarak da yine tarihi yüksek seviyeye çıktı.     

EURO YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

Euro ise TL karşısında 2,9740'ı görerek 2014 yılı Nisan ayından beri en yüksek seviyeye yükseldi.

YORUMLAR 25
  • SINAN 8 yıl önce Şikayet Et
    gelecegin parabirimi CIN PARASI OLACAK ERGEC DOLARIN HÜKÜMÜ BITECEK !!!
    Cevapla
  • furkan 8 yıl önce Şikayet Et
    AKP karşıtları bundan şikayetçi oluyor fakat AKP olmazsa ne olacak düşünmüyor mu ? Tabiki koalisyon.Koalisyon olunca her yıl secim demek değil mi? Zaten dünya dan negatif ayrismamizin bahanesi secim ve Akp tek basina gelme ihtimali cok yuksek ama güya siyasi belirsizlik var.
    Cevapla
  • MURAT 8 yıl önce Şikayet Et
    Dolar tam bir balon, ben kısa vadede (5 yıl ) doların hükmünü yitireceğine inanıyorum. Bir kere paranın karşılığı yok. Siz siz olun bu tuzağa düşmeyin. Bana inanmayan arkadaşlar diğer ülkelerin merkez bankasına baksın. Hepsi ellerindeki doları satıyor. Sadece cin satamıyor; oda kara kara düşünüyor. Cünki yıllarca çalıştı çalıştı, karşılığı trilyonlarca dolar ama karşılığı yok. Aklınızı kullanın ve paranızı gayrimenkul veya altına yatırın gerisi boş.
    Cevapla
  • yahya 8 yıl önce Şikayet Et
    nasıl karşılığı yok, elim de dolar var deyip te alamadığın bir ürün veya emlak veya araba veya uçak veya fabrika söyle alamadığın bişey söyle. kendini kandırma. ocak aylarında 10,000 dolar eden tl im 7299 tl ediyor. eriyor eriyor siz hala bilmem neyi bahane edin. ABD dünya nın patronu bu devam ettiği sürece dolara bişey olmaz.ben 46 yaşındayım 30 yılını biliyorum. ona bişey olmuyor. bizimkilerde hayali düşmanlarla uğraşıp duruyorlar vesselam
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Yinede akp !!!
    Cevapla
  • okan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu faiz lobisine inat ak ak akp
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle