Dolar yeni bir rekor daha kırdı

Dolarda, Merkez Bankası'nın kısa vadeli faizleri sabit tutmasının ardından başlayan tırmanışla yeni rekor düzeye çıktı.

Dolar yeni bir rekor daha kırdı
Dolar yeni bir rekor daha kırdı
GİRİŞ 23.04.2015 10:26 GÜNCELLEME 23.04.2015 11:54
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Dolar/TL, Merkez Bankası'nın faiz oranlarında değişikliğe gitmemesi sonrası yükselerek, Çarşamba günü 2.72 seviyesinin üstüne kadar çıktı.

Dolar/TL kuru, bugün 2.73'ün üzerinde seyrediyor

EURO'DA FIRLADI

Dolar 2.7327 lira ile önceki 2.7305 liralık rekor düzeyini aşarken, euro da 2.9220 liraya kadar yükseldi.

ALTIN DA YÜKSELDİ

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMTP), altının kilogramı, 104 bin 450 liraya yükseldi. Altının kilogramı, bir önceki gün 103 bin 500 lira düzeyindeydi.

YORUMLAR 11
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Osman kardeşim doğru söylüyor,Doların 5 TL olması bile devleti artık bağlamaz, çünkü Devletin borcu yok aksine dolar fazlalığı var, ama şahıslar doları kullandığı için,zarara gidiyor şahıslar dolar ile iş yaptığı için devlet önleme gidiyor,yani dolar 5 TL olursa Devletin kasası dolar..ama şahıslar zarar eder.kısaca dolar,a Out.deyin tepetakla olsun.
    Cevapla
  • ferdi gelir az sonra 8 yıl önce Şikayet Et
    hepinizi fevkaladeninfevkinde ekonomik tevilleriyle susturuyor mu susturmuyor mu görürsünüz. Yetiş Ferdi!
    Cevapla
  • izzet 8 yıl önce Şikayet Et
    Dolar dünya ticaretinde % 66 pay sahibidir.yani dünyada ticarette kullanılan paranın % 66 sı dolardır ve aynı zamanda rezerv parasıdır . birlik beraberlik içinde çalışarak dış ve iç borçlarımızı ödersek .dış ticaret fazlası verirsek .katma değeri yüksek ürünler üretirsek işte o zaman doların hareketleri umurumuzda olmaz .ithalat 252 milyar dolar ihracat 152 milyar dolar .arada 100 milyar dolar açık var .o kadar iç ve dış borç ödemeleri var.yatırım için para ihtiyacı var .var oğlu var .bu bir sebep sonuç ilişkisidir .ahkam kesmekle iş bitmiyor.
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Devletin dış borcu yok iç borcu var oda zaten vadesine gör ödeniyor,yani devletin kasası dolu doları fazla ,piyasaya sürmüyor bu faiz indirimine girmiyordu şimdi piyasaların istediğini yapacak ve doları firenleyecek,ama devletin dolarla işi yok kasası dolu yani devlet rahat sadece yatırım için doları kullanan şahıslar sıkıntılı..çaresi dolar ile değil TL ile iş yapmaları,Doları yatırım aracı olarak kullanmamaları.
    Cevapla
  • sabit 8 yıl önce Şikayet Et
    kur uygulamasına geçilsin, değerini devlet belirlesin bence , en güzeli de hani bunu uygulayacak irade bizde
    Cevapla
  • CETİN 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunun adı devülasyon
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım Devlet artık dolarla iş yapmıyor,borcu olmadığı için TL ile işlem yapıyor aslında doların çıkması devlet için iyi,çünkü elinde fazla dolar var, piyasaya sürmüyor, zaten faiz indirimine bu yüzden gitmiyor,yani devletin durumu iyi,sadece dolar ile iş yapan şahıslar için önlem alınıyor?, bence şahıslar dolar ile aynı altın gibi iş yapmasalar hiç bir problem olmayacak,TL daha değerli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle