Kritik eşiği aşan Dolar neden yükseliyor?

Doların başlıca altı para birimine karşı değerini gösteren dolar endeksi 12 yılın zirvesine yakın seyrediyor. Peki neden yükseliyor?

Kritik eşiği aşan Dolar neden yükseliyor?
Kritik eşiği aşan Dolar neden yükseliyor?
GİRİŞ 15.04.2015 16:01 GÜNCELLEME 15.04.2015 16:02
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ilk faiz artışını bu yıl yaparak diğer gelişmiş ülkelerden faiz konusunda ayrışacağı beklentisi, doların geniş bantta değer kazanmasının ana nedeni olarak gösteriliyor.

Uzmanlar ABD ile Avrupa ve Japonya'nın para politikasında devam eden ayrışmanın uzun vadede doları desteklediğini belirtiyorlar.

DailyFX döviz analisti David Song, "Fed, G10 merkez bankaları arasında gelecek 12 ay içinde faiz artırması beklenen tek merkez bankası. Bu durum devam ettiği sürece doların, daha düşük getirili para birimleri karşısındaki kazanımlarını korumasını bekliyoruz" dedi.

Geçen hafta zayıf ABD istihdam verileriyle 2,57'li seviyelerden başlayan ancak verinin ABD ekonomisinde kalıcı bir yavaşlama anlamına gelmediğinin anlaşılmasıyla dolar iç piyasada yönünü tekrar yukarı çevirdi.

Yaklaşan genel seçim sonrası nasıl bir siyasi tablo ve nasıl bir ekonomi yönetimi oluşacağına ilişkin belirsizlikler kurda yukarı yönlü baskı yaratıyor.

Tüm bunların etkisiyle dolar TL karşısında değerleniyor.

KAYNAK: CNBCE
YORUMLAR 4
  • isminiz 8 yıl önce Şikayet Et
    dolar niye çıkıyor yukarıda
    Cevapla
  • Kapşonlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Pare-lel yapının oyunu bunlar
    Cevapla
  • meraklı 9 yıl önce Şikayet Et
    İyi güzel de devletlerde merkez bankaları niye vardır, ne iş yapar acaba? Bir de bu doların bize özel gıcığı mı var ki en çok bizde yükseliyor?
    Cevapla
  • meraklı kardeş 9 yıl önce Şikayet Et
    Seçim olacağından dolayı ve düzeni bozup ak partiyi yıkmak istediklerinden olabilir mi acaba?
    Cevapla