Dolar yeni haftaya nasıl başladı?

Geçtiğimiz Cuma günü ardı ardına rekorlar kırarak 2,52'yi aşan dolar yeni haftaya biraz daha sakin başladı.

Dolar yeni haftaya nasıl başladı?
Dolar yeni haftaya nasıl başladı?
GİRİŞ 02.03.2015 09:15 GÜNCELLEME 02.03.2015 09:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz hafta Cuma günü Merkez Bankası üzerinden ortaya atılan dedikodular sonrası ardı ardına rekorlar ile 2,52'yi aşan dolar yeni haftaya 2,51 seviyelerinde başladı.

İstanbul serbest piyasada dolar 2,5130, avro 2,8080 liradan haftaya başladı.

Kapalıçarşı'da 2,5100 liradan alınan dolar 2,5130 liradan satılıyor. 2,8050 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 2,8080 lira olarak belirlendi.

Önceki kapanışta doların satış fiyatı 2,5150 lira, avronun satış fiyatı ise 2,8130 lira olmuştu.

BORSA YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, haftaya önceki kapanışa göre 257,78 puanlık yükselişle 84.405,29 puandan başladı.

ERDOĞAN: ÇAĞIRIP KONUŞACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan yolunda uçakta kendisini takip eden gazetecilere yaptığı açıklamalarda Merkez Bankası'na yönelik eleştirilerine yenilerini ekledi.

Erdoğan, ''Dünyadaki diğer Merkez Bankaları enflasyonla mücadelede, büyüme noktasında gövdesini ortaya koyar. Ama bizdeki kaçıyor. Merkez Bankası mevzuatının değişmesi hükümetle ilgili bir konu. Hükümet bir adım atarsa ki biz de bazı şeyler söyleriz. Erdem Başçı’yı çağırıp konuşmadığımı kim söylüyor? Onu oraya getiren benim. Bugünlerde yine bir talebi var, çağırıp konuşacağız. Ama onun bağlı olduğu sayın bakanla bunu konuştuk. Ama bakıyorum ki aynı durumdalar. (Başçı’nın) Rahatsız olduğunu duymadım. Böyle bir rahatsızlık geçirdiyse gecikmeli de olsa geçmiş olsun derim'' dedi.

PİYASALARI ETKİLEYECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son açıklamalarına piyasaların nasıl cevap vereceği ise merak edilmeye başlandı.

YORUMLAR 2
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Rutil, Gezi kalkışması sırasında dolar biraz değil çok arttı, bu doğru. Yalnız başka doğrular da var. Gezi kalkışmasında TL değer kaybetti, yani sadece dolara karşı değil diğer para birimlerine karşı da TL değeri düştü. Ayrıca faizler de arttı, notumuz boş yere düştü. Bunlara tek sebep de Gezicilerin azgınlığı. Fakat şimdi dolar artsa bile faizleri düşürürken, yani reel sektörün ve halkın finans maliyetini düşürürken dolar artıyor, Faizin düşmesi mi iyi doların çıkması mı dersen ben faizin düşmesini tercih ederim. Ayrıca şu sıralar dolar sadece TL’ye karşı değil Euro da dâhil pek çok para birimine karşı değerlendi. Ak Parti iktidarında Gezi olaylarına kadar dolarda hemen hiç artış olmamıştı.
    Cevapla
  • Rutil 9 yıl önce Şikayet Et
    Dolar biraz yukari ciktiginda Gezicileri sikayet edenler neden kafasini kuma gömmekte? AK Parti iktidara geldiginde dolar kuru ne kadardi? Simdi ne kadar?
    Cevapla