Dolar ardı ardına üç tarihi rekor kırdı

TCMB'ye ve ekonomi yönetimine ilişkin endişeler ve Fed'in daha erken faiz artırabileceği beklentisi dolara ardı ardına rekor kırdırıyor.

Dolar ardı ardına üç tarihi rekor kırdı
Dolar ardı ardına üç tarihi rekor kırdı
GİRİŞ 27.02.2015 12:43 GÜNCELLEME 27.02.2015 14:35
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Dolar/TL ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışlarına tahminlerden erken başlayabileceğini gösteren ABD verisi ve Merkez Bankası (TCMB) ve ekonomi yönetiminin geleceğine ilişkin endişelerle güne 2.50'nin üzerinde başladı.

Dolar saat 11:45'te 2.5140 ile tarihi rekorunu kırdı. Saat 14:15'te ise 2.52'ye çıkarak yeni bir tarihi rekor daha kırdı. Ancak durdurulamayan yükseliş ile birlikte dolar yeni bir rekor ile şu sıralar 5,52 üzerinde sevrediyor. 

MERKEZ BANKASINDAN AÇIKLAMA


Dolardaki ani yükseliş sonrası Merkez Bankası'ndan yapılan 'Erdem Başçı görevinin başındadır. İstifa iddiaları doğru değildir' şeklindeki açıklamalar sonrası dolar 2,51 TL seviyelerine indi.

KAYIP YÜZDE 2'Yİ AŞTI!

Borsa İstanbul'da kayıplar yüzde 2'yi aştı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın istifa ettiği iddialarının Başbakanlık tarafından yalanlanması dün endişeleri kısmen de olsa azaltsa da tamamen ortadan kaldırmadı.
 
Bankacılar TL'nin küresel piyasaların olumsuz olduğu dönemlerde daha da çok baskı altında kaldığını bunun da başta koridorun üst bandı olmak üzere faiz indirimleri ve indirimlerin arkasından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan gelen eleştirilerden kaynaklandığını belirttiler.
 

YORUMLAR 56
  • ferdi el sahaf (propaganda bakanı:) 9 yıl önce Şikayet Et
    Doların artması iyi bir şey diyen allamemiz. Vaziyeti tevil etme gayretiyle saçmalamalarının binin bir para etmediği yorumlarınla ; "yandım allah" feryatlarının bininin bir para olduğu Yandaş yorumları oku, sonra da buyur burdan yak!
    Cevapla
  • serdar 9 yıl önce Şikayet Et
    benim kaybedecek yada kazanacak param yok,yinede el insaf diyorum herkes işine baksa iyi olur,madem adam bu işten anlamıyordu neden getirdin işinbaşına demezler mi,eğer taraf olacaksan dollardan yana değil,halktan yana ol,halk dolar arttıkça perişan oluyor,her şey artıyor,3 kuruşluk emekli zammı anında eridi,et,süt,peynir,zeytin aldı başını gidiyor,hayrola.
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    doların artması doğal ne varki 1-2 kuruş arttımı yaygaraya veriyorsunuz. 2 kuruş artar 3 kuruş düşer böyle gider.olumsuzluk yokki abartılacak bi durum da yok.
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Dolar şimdi öksürükle artmıyor. Faizler indirilmesiyle artıyor, ki bu tüm dünyada böyledir. Bak ABD doları da faizlerin ABD’de artma beklentisi yüzünden artıyor ve doların değer artışı sadece Türkiye’ye özgü değil.
    Cevapla
  • Abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu şekilde konuşma uslubu ile devlet doların da yükselmesi ile yüksek orandan borçlanıyor ve cebimizdeki para daha da eriyor. Emin olun bu konuşmalar olmasın bu faiz oranları ile daha karda devlet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle