Pompaya indirim bu gece başlıyor!

EPDK tavan fiyat uygulamasının bu gece saat 24:00`den itibaren uygulanmaya başlanacağını açıkladı.

Pompaya indirim bu gece başlıyor!
Pompaya indirim bu gece başlıyor!
GİRİŞ 20.02.2015 11:46 GÜNCELLEME 20.02.2015 14:13
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK), bugün Resmi Gazete'de yayınlanan 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanunu hükümleri çerçevesinde uygulanan tavan fiyata yönelik bir açıklama yaptı.

EPDK'nın açıklamasında şu bilgiler verildi:

Bilindiği üzere, "Ülkemiz petrol piyasasında fiyatların en yakın erişilebilir dünya serbest piyasakoşullarına göre oluşmadığı" anlaşıldığından, Kurumumuz tarafından 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanunu hükümleri çerçevesinde 20/02/2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 19/02/2015 tarih ve 5486 sayılı Kurul Kararı ile Kanun ile belirlenen iki aylık süre için tavan fiyat uygulaması başlatılmıştır.

Bu süre zarfında akaryakıt satış fiyatlarındaki değişimler, esasen dünya petrol piyasalarında oluşan ürün fiyatları ve döviz kurundaki değişimlere göre belirlenmeye devam edecektir. Alınan Kurul Kararı ile sadece dağıtıcı ve bayi marjlarına sınır getirilmiş olup, uluslararası piyasalarda vedöviz kurundaki yaşanan fiyat değişimlerine göre yurt içi nihai fiyatlar artıp azalabilmektedir.

Kurumumuz tarafından başlatılan tavan fiyat uygulaması ile:

*  Dağıtıcı ve bayi marjlarının toplamının tavanı motorin türlerinde 37 Kuruş/Litre, benzin türlerinde ise 34 Kuruş/Litre 

*   Ülkemizin diğer bölgelerinde faaliyet gösteren lisans sahiplerinin herhangi bir mağduriyete uğramamasını sağlamak üzere, her bir ilin akaryakıt bayi tavan satış fiyatlarının ayrı ayrı belirlenebilmesi amacıyla, tavan fiyat uygulaması öncesindeki durumu yansıtan her bir il için fiyat farkları, belirlenmiştir. 

Tavan fiyat bu gece saat 24:00'den itibaren uygulanmaya başlanacaktır. 

Tavan fiyat uygulaması 2 ay boyunca devam edecek olup, bu süre zarfında uygulanacak tavan fiyatlar iller bazında Kurumumuz internet sitesinden ilan edilecektir. Dağıtım şirketleri tarafından 21.02.2015 tarihinde uygulanacak fiyatlar, 20.02.2015 tarihinde Kurul Kararı kapsamında ilan edilen tavan fiyatlara uygun şekilde belirlenip ilgili mevzuat kapsamında Kuruma bildirilecektir.

Kurumumuz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de kanuni sorumlulukları çerçevesinde piyasada fiyat oluşumlarını titizlikle izleyecek  rafineri, dağıtıcı ve bayi paylarının en yakın erişilebilir dünya serbest piyasa oluşumu ile uyumluluk göstermesi hususunu kararlılıkla yakından takip edecektir.

YORUMLAR 12
  • kadir 9 yıl önce Şikayet Et
    anlamadıgım şey nıye 2 ay... omur boyu uygulansın... cunku petrol paronları var.... olan vatandaşa olsun.... yazıklar olsun....
    Cevapla
  • batuga 9 yıl önce Şikayet Et
    seçime kadar idare eder. seçimden sonra ne bombalar patlayacak. ah güzel ülkem. son 300 yıldır bu topraklar böyle hainlik görmedi.
    Cevapla
  • güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    kadir beyim Devlet kalbur olan gümrükleri ve tankerleri tam denetlesin kaçak,yakıt ları önlesin fiatımız 20tl ye düşer bence.
    Cevapla
  • Abd 9 yıl önce Şikayet Et
    3,5 ay bari yapın da seçimden de çıkmış olalım.
    Cevapla
  • ucuz seçim 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar son derece ucuz seçim yatırımından başka bie şey değil. Ama her uyanık vatantaş akp den kaçmalı oy vermemelidir.
    Cevapla
  • ali rıza 9 yıl önce Şikayet Et
    kime verek adam gibi adam mı var
    Cevapla
  • Dosteli 9 yıl önce Şikayet Et
    Peki neden? Artık yapılan çok önemli yatırımları biryana bırakalım. Üç kuruş için İMF nin önünde diz çökmedikleri içinmi? Merkez bankasının rezervi 21 milyar dolardan 136 milyar dolara yükseldiği içinmi, hatta İMF ye 5 milyar dolar borç veren bir ülke olduğumuz içinmi? Hastahanelerde hastaların rehin kalmadığından dolayımı? Bir çocuk doğduktan itibaren 18 yaşına kadar tüm sağlık hizmetinden ücretsiz yararlandıkları içinmi? Tüm insanların inancını istediği gibi yaşadıkları içinmi? Sayacak o kadar çok şey varki bunlar denizde damla. Ama sen ve seningibi düşünenlerin gözleri gör kulakları sağı. Seni el üstünde de tutsalar aynı şeyi söylersin.
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    he he he bu yoruma ancak gulerim ben
    Cevapla
  • coşkun 9 yıl önce Şikayet Et
    her şeyide seçime bağlama hastalığımız yok mu. bırak bu takıntıları. milletin hayrına yapılanlara bari laf etmeyin. yapılmasa niye yapılmadı. yapılsa seçim yatırımı. bırakın lüzumsuz eleştiriyi.
    Cevapla
  • galip 9 yıl önce Şikayet Et
    petrol fiyatlarını devletler belirylemez.Petrol altın gibi fiyatlandırılır.Yani dünya petrol borsasında varil fiyatı belirlenir.Petrol fiyatlarındaki değişkenlik,doların günlük kuru petrol satış fiyatının sık sık değişmesine sebep oluyor.Nasıl altın fiyatları dakika başı değişiyorsa ayni öyle.Karmaşa burdan çıkıyor.Ama maalesef doğru olan da bu.Altın fiyatları kafa karıştırıyormu?
    Cevapla
  • Octopus Vulgaris 9 yıl önce Şikayet Et
    Bundan 4-5 yıl önce bilgi edinme yasası kapsamında EPDK na dağıtım şirketlerinin sahtekarlıklarından yakınan ve bu konuda neden bir şey yapmadıklarını soran bir yazı yamış ve copy paste' de oluşan iki sayfalık ve hiç bir anlam ifade etmeyen bir cevap almıştım. 1 ay sonrasında ise EPDK işe el koyarak tavan fiyat uygulaması başlattı ve dağıtım şirketlerini mumla arattı.Sahtekar şirketler haftada %1-2 zam yaparken EPDK nun müdahalesiyle hafta 3 kere fiyat değişti ve bunlar hep yukarı yönlü oldu. 2 ay sonra da bu işi eline yüzüne bulaştırdığı anlaşılınca tavan fiyat uygulamasından vazgeçti. Yine aynı şeyleri mi yaşayacağız?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle