Esnaftan yetmez ama evet açıklaması

KOBİDER Başkanı Özgenç: "Dört taksite 'yetmez ama evet' diyoruz" açıklamasını yaptı.

Esnaftan yetmez ama evet açıklaması
Esnaftan yetmez ama evet açıklaması
GİRİŞ 22.10.2014 11:59 GÜNCELLEME 22.10.2014 11:59

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, kuyumla ilgili harcamalara dört taksit getirilmesini "yetmez ama evet" diyerek karşıladıklarını belirtti.

Özgenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek kuyumla ilgili harcamalarda taksit uygulanamayacağına yönelik mevzuat hükmünü kaldırmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

Uygulamanın geri getirilmesine karşın dört taksidi yeterli bulmadıklarını anlatan Özgenç, "Dört taksite 'yetmez ama evet' diyoruz. Kıyafete, eşyaya dokuz taksit uygulanıyor. Kuyumcu da değerli bir eşya satan esnaftır. Bunun dört taksit olması biraz ayrımcılık oluyor. Tabi bu taksit uygulaması hiç yoktan iyidir ancak kuyum sektörü halen tam hakkını almış sayılmaz" diye konuştu.

Özgenç, taksit uygulamasının kaldırılmasından sonra yürüttükleri mücadeleden kısmen başarılı çıktıkları için mutlu olduklarını belirterek "Davamızda haklıydık ve bunu savunduk. İlgililer de bizim haklılığımızı gördü. Şimdi de bu taksidin dokuz olması için çabamızı sürdüreceğiz" dedi.

KAYNAK: AA