Prof. Ban: Altından uzak durun!

Prof. Dr. Ünsal Ban, altındaki son durumu değerlendirdi. Altından uzak durulmasını tavsiye eden Ban, "Zararın neresinden dönersen kar" dedi.

Prof. Ban: Altından uzak durun!
Prof. Ban: Altından uzak durun!
GİRİŞ 17.09.2014 13:24 GÜNCELLEME 17.09.2014 13:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Prof. Dr. Ünsal Ban, altın piyasasında gelinen noktayı değerlendirerek, “Dolar ekonomik ve politik gelişmelerin etkisiyle güçlenme eğilimine girdi, altın ise son bir yılın en düşük seviyelerine doğru çekildi”dedi.

Piyasaları Etkileyecek Gelişmeler Hız Kesmiyor

Küresel piyasalarda yaşananların altın yatırımcısını tedirgin ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Ünsal BAN, “ABD Merkez Bankası FED'in politika kararları, Avrupa'da gündeme gelen ek parasal genişleme programı, Rusya-Ukrayna gerginliği, Irak kaynaklı gelişmeler, gündem yoğun... Küresel piyasalar böyle çalkalanırken, küçük yatırımcı her zamanki gibi kısıtlı imkânlarla yapabildiği yatırımların değer kaybedip kaybetmeyeceği ile ilgilenmekte. En çok 'altın' yatırımcısından soru geliyor: 'Fiyatlardaki geri çekilme devam eder mi etmez mi?..' diye konuştu.

'Altından uzak durun!'

 “Altın piyasasında yaşanan bu sert geri çekilme, fiyatlardaki düşüşün devam edeceğine de işaret ediyor” diyen BAN, altın yatırımcısı için uyarılarda bulundu. BAN, “Siz siz olun 'küçük yatırımcıyı' yanıltan sözde 'kaynaklara' karşı uyanık olun. Bazı dostlarımız, 'Altın fiyatlarına ilişkin nice tahminde bulundunuz, bunları bir hatırlatsanız...' deyince, altın ons fiyatının rekor yüksek seviye olan 1.920 doları gördüğü günden bu yana yazdıklarımıza şöyle bir göz attık. Açık ve de seçik olarak 'Altından uzak durun!' dedik defalarca”dedi.

Zararın Neresinden Dönsen Kar

Altın yatırımcısına kılavuz olabilecek bilgiler vermeye devam ededn BAN,  “Açıkça görülüyor ki, uyarılarımız doğrultusunda hareket eden küçük yatırımcı bu işten kârlı çıktı, uyarılarımıza rağmen altın fiyatlarının artmasını ümit eden küçük yatırımcı ise maalesef önemli oranlarda kayba uğradı. Ne diyelim; zararın neresinden dönsen kar” dedi.  

Altın İçin Orta Uzun Vade Hesabı

“Bugün itibariyle altın ons fiyatının 1.230 dolar düzeyinde olduğunu görüyoruz” diyen BAN,  “Yaklaşık 2 yıl öncesinden öngördüğümüz 1100-1000 dolar seviyeleri ile bugünkü fiyat düzeyi arasındaki fark, Ukrayna-Rusya gerginliği ile Irak kaynaklı olumsuz gelişmelerin altın fiyatı üzerindeki yukarı yönlü etkisinden kaynaklanıyor. Bu duruma rağmen altın ons fiyatında öngördüğümüz 1.100-1.000 dolar seviyelerinin bugün hâlâ geçerliliğini koruduğunu belirtmek istiyoruz. Önümüzdeki süreçte altın fiyatında tepki yükselişleri yaşanabilecek olsa da, orta- uzun vadedeki eğilimin aşağı yönlü olacağını unutmamakta fayda var. Uyarılarımıza kulak vermeniz tavsiye olunur ”dedi.

YORUMLAR 1
  • yunus 9 yıl önce Şikayet Et
    kelin ilacı olsa başına sürer..
    Cevapla