İran gazına yatırım yapmak istiyorlar

Avrupa ve Asyalı bazı şirketler, İran'daki doğalgaz projelerine yatırım yapmak istiyor.

İran gazına yatırım yapmak istiyorlar
İran gazına yatırım yapmak istiyorlar
GİRİŞ 19.08.2014 14:26 GÜNCELLEME 19.08.2014 14:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış


Konuyla ilgili İran Öğrenci Haber Ajansı'na (ISNA) konuşan İran Milli Gaz Şirketi yatırım komitesi yetkilisi Asgar Suheylipur, gerçekleştirdikleri müzakereler sonucunda başta Avrupalı şirketler olmak üzere dünyanın önde gelen petrol ve gaz şirketlerinin İran'daki doğalgaz yataklarında yatırım yapma isteklerini öğrendiklerini belirtti.

İngiltere, Fransa, Çin, Güney Kore ve Japonya'dan toplam 13, İran'dan da 4 şirketin, gaz yataklarında, 15 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazır olduklarını bildirdiğini aktaran Suheylipur, şirketlerin boru hattı üretimi, rafineri kurulumu ve gaz basınç tesislerinin kapasitelerinin artırılması alanlarında da faaliyet göstereceklerini bildirdi.

İran, Rusya'dan sonra dünyanın en büyük ikinci doğalgaz rezervine sahip ülke. Hem kara hem de denizde doğalgaz yatakları bulunan İran, rezerve yönünden ikinci sırada yer alsa da nükleer programı nedeniyle uygulanan uluslararası yaptırım ve ambargo dolayısıyla üretim ve ihracatta bir dizi engellerle karşı karşıya bulunuyor.

YORUMLAR 1
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    hani irana ambargo vardi ??!. yatirim yapmak isteyenlerin basinda gelenlerde ingiltere ve fransa. bildigim kadariyla ambargo daha kalkmis degil.
    Cevapla