Altınlarını bozdurmak için bekleyenler dikkat!

Danimarka merkezli Saxo Bank Emtia Strateji Başkanı Ole Hansen, Suriye'deki yönetime karşı gerçekleştirilecek olası bir askeri dış müdahalenin altın fiyatlarını artıracağını ve ama bunun etkisinin kısa süreli olacağını kaydetti.

Altınlarını bozdurmak için bekleyenler dikkat!
Altınlarını bozdurmak için bekleyenler dikkat!
GİRİŞ 05.09.2013 11:42 GÜNCELLEME 05.09.2013 12:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Altın fiyatlarında Suriye'ye müdahale beklentilerinin etkisine ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Hansen, "Batı'nın Suriye'ye askeri müdahalede bulunması riski altın fiyatlarının artmasına neden olabilir. Ama biz bu etkinin uzun süreli olacağını düşünmüyoruz. Olası müdahale sonrasında altın fiyatları artsa da daha sonrasında altın piyasası yönünü, tersten esen rüzgar etkisi yapan Fed ve artan faiz oranlarına çevirecektir.

Önümüzdeki dönemde altın fiyatlarını destekleyecek fiziksel bir talep artışı beklemediğini vurgulayan Hansen , "Altın hali hazırda gelişmekte olan ekonomilerden gelen fiziksel taleple, yatırım talebi arasında sıkışmış durumda. Altın fiyatlarında yükselişi görmeye devam etmemiz için talebin güçlü olduğunu görmeye devam etmemiz gerekiyor. Şu anda beklentimiz altına talebin artışı yönünde değil" tespitini yaptı.

Altın fiyatlarının artış potansiyelinin kısıtlı olduğunu belirten Hansen, altın fiyatlarındaki yükseliş trendinin yukarı yönlü potansiyelini 1.490 dolara kadar çıkardığını, 1.530 doların görülmesinin yeniden yükseliş sinyali olacağını belirterek, "Bu senaryoda altın fiyatlarının onsu 1.600 dolarları görebilir. Ama hali hazırda biz mevcut durumda böyle bir artışı beklemiyoruz" dedi.

Yatırımcıların ABD'nin Suriye'ye askeri müdahale olasılığı ile Fed'in tahvil alımlarını azaltma ihtimalini değerlendirmesiyle altının onsu, haftanın en büyük sıçramasını yapmasının ardından 1,400 doların üzerinde seyretmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • CENGAVER 10 yıl önce Şikayet Et
    BÜYÜK SAVAŞ BİR BAŞLASIN BAKALIM O ZAMAN DOLAR MI ? ALTIN MI ? GÖRECEĞİZ. Altın Tüm dünyada geçerli karşılığı olan zor zamanların tek emtiasıdır, Dolar karşılığı olmayan büyük çatışmada yerlerde sürünecek ilk para birimidir ! Doları yüksekten millete kakalayıp elden çıkaracaklar, Altını da tutamayacaklar
    Cevapla