Altın alacaklar bu haberi 'dikkat'e alın!

Geçen haftayı yükselişle bitiren altın fiyatları yeni haftada da hızlı koşuyor. ABD'den gelen olumlu verilerin etkisi ve Fed endişesiyle atağa kalkan altının ons fiyatı, haftanın ilk işlem gününde 1.380 dolar seviyesine kadar çıktı.

Altın alacaklar bu haberi 'dikkat'e alın!
Altın alacaklar bu haberi 'dikkat'e alın!
GİRİŞ 19.08.2013 07:29 GÜNCELLEME 19.08.2013 12:17

Altın yeni rekora koşuyor. Geçen hafta bir süşüp bir yükselen sonunda zirvede karar kılan altın fiyatları yeni haftada da bu rotayı koruyor. Hafta kapanışında 1.365 dolara kadar yükselen altının onsu bu hafta yatırımcısına bir sürpriz daha yaptı.

1.380 DOLAR SEVİYESİNDE

Yeni haftaya oldukça moralli giren altının onsu 1.380 dolar seviyesinde işlem görüyor. Altın, bu fiyatıyla iki aylık rekorunun da üstüne çıkmış oldu. Bu artışı destekleyen ise ABD ekonomisinden gelen iyi sinyallerle ABD Merkez Bankası'nın (Fed) teşvikleri azaltabileceğine yönelik endişeler.

YÜKSELİŞ SÜRER Mİ?

Ancak bu yükselişin kısa süreli olacağını öngören görüşler de var. Duke Üniversitesi Uluslararası Ekonomi Profesörü Campbell Harvey yaptığı açıklamada, "Altın fiyatlarının bundan sonraki dönemde aşağı yönlü seyir izlemesi olasılığı daha fazla" demişti.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Gram altın 86.5 TL
Çeyrek altın 149.9 TL
Yarım altın 296.9 TL