Demirtaş'tan bankalara faiz uyarısı

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Bankalar yaşanan durgunluğun, ekonomideki dalgalanma ve olumsuzluğun faturasını üyelerimize çıkarmamalı, faiz oranlarını yükseltmemeli" dedi.

Demirtaş'tan bankalara faiz uyarısı
Demirtaş'tan bankalara faiz uyarısı
GİRİŞ 01.07.2013 11:40 GÜNCELLEME 01.07.2013 11:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, Gezi Parkı'ndaki olayların ardından ABD Merkez Bankası'nın aldığı kararlar doğrultusunda küresel dalgalanmalar nedeniyle, piyasalarda çok ciddi bir durgunluk yaşandığını belirtti. Özellikle perakende, giyim, yiyecek ve inşaat gibi sektörlerde ciroların çok düştüğünü kaydeden Demirtaş, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Son günlerde üyelerimizden ardı ardına bankaların kullandırdıkları rotatif kredilerin faizlerini yükselttikleri şikayetlerini alıyoruz. Bankalar sadece faiz yükseltmekle kalmadıkları gibi geçmişte bugüne göre daha yüksek faiz oranlarıyla kredi alan işletmeler bu borçlarını kapatmak istediklerinde çok yüksek oranlarda ceza ödetiyorlar.

Oysa Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yüzde 4.5 gibi uygun bir faiz oranı ve haftalık repo yoluyla bankaların nakit ihtiyaçlarını karşılıyor. Bankalar yaşanan durgunluğun, ekonomideki dalgalanma ve olumsuzluğun faturasını üyelerimize çıkarmamalı, faiz oranlarını yükseltmemeli. Bankaların bu şekilde olumsuzluklar yaşandığında hemen faturayı iş dünyasına kestiği günlerin örneklerini geçmişte yaşadık ve bu davranışın yarattığı tahribatı ortadan kaldırmak daha sonra yıllar aldı."

Demirtaş, piyasalardaki durgunluk ve ödeme sıkıntısının 6111 sayılı yasa ile yapılan kamu alacaklarının yapılandırılmasına da olumsuz yansıyabileceği uyarısında bulundu.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • murat sert 10 yıl önce Şikayet Et
    %99 u müslüman olduğu. söylenen bir ülkede ortalığı faiz kasıp kavurmuş :(
    Cevapla