Civcivlere beslenirken pop dinlenirken ilahi

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde bir tavuk çiftliğinde yetiştirilen civcivlere, daha huzurlu büyümelerine katkı sağlamak için günde 10 saat pop ve ilahi dinletiliyor.

Civcivlere beslenirken pop dinlenirken ilahi
Civcivlere beslenirken pop dinlenirken ilahi
GİRİŞ 03.02.2013 13:16 GÜNCELLEME 03.02.2013 13:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yedigelli köyünde bir süre önce faaliyete başlayan tavuk çiftliğinin sahibi İbrahim Yalçın, hayvanların daha sakin ve huzurlu olmalarına katkı sağladığı gerekçesiyle civcivleri hareketli oldukları beslenme saatinde pop, dinlenme dönemlerinde de ilahi dinleterek büyütüyor.

İbrahim Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıl önce 3 bin metre kare alan üzerinde 2 katlı açtığı tesisinin 50 bin civciv kapasiteli olduğunu söyledi

Yetiştirdiği civcivlere müzik dinletmeye başlamasıyla hayvanların daha huzurlu olduğunu fark ettiğini, bu yöntemin büyümelerine de katkı sağladığını belirlediğini ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:
''Bilgisayar kontrol sistemi kullanıldığımız çiftlikte en son teknolojiyle civcivler büyütülüyor. Su, yem ve ısıtma bilgisayar kontrolünde yapılıyor. Hijyenik bir ortamda civcivleri yetiştiriyoruz. Tüm teknik özelliklerinin dışında hayvanlara adeta müzikle terapi uyguluyoruz. Daha huzurlu bir ortamda büyümelerini sağlamak amacıyla saat 08.00'den 18.00'e kadar müzik dinlettiriyoruz. Civcivleri 42 gün boyuncu beslenirken pop, dinlenirken ilahi dinleterek büyütüyorum. Civcivler müziğin hareketine ve ritmine göre büyüyerek rahat bir şekilde yemlerini yiyorlar.''

Yalçın, civcivlerin büyümesini kamera sistemiyle takip ettiğini, 42 gün sonunda hayvanların ortalama 2 kilo 800 gram ağırlığa ulaştığını vurgulayarak, ''Büyüyen civcivler piliç haline geldiğinde yetkili firma tarafından alınarak tesislerde kesimleri yapılıyor. Müzikle yaptığım yetiştiricilik verimliliği arttırdı. Tek sıkıntımız bölgede çok fazla elektrik kesintisinin yaşanması'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • hasangulten 11 yıl önce Şikayet Et
    gerçek mi göz boyama mı. bunun aksine tv haberlerinde ve bazı basın haberlerindede... civcivlerin çabuk büyümeleri için hormonlu ,özel büyütme yemleriyle beslendiği,normal olarak 7-8 ayda büyümesi gereken bir civcivin ,bu yöntemle 2-3 hafta içinde büyüdüğü,ama buna mukabil kemiklerinin kırılacak kadar zayıf olduğu,hemen kesilmesse,1 yaşını doldurunca öleceği söyleniyor. hangisi doğru bunların.
    Cevapla