Dünyayı değiştirecek 7 fikir!

ABD'nin bilim ve teknoloji dergilerinden Wired ‘dünyayı değiştirecek' yedi fikri belirledi. Dergi, Google X'in ürettiği akıllı gözlük ve yapay beyin gibi ulaşılması zor düşüncelerden yola çıkıp listeyi belirledi...

Dünyayı değiştirecek 7 fikir!
Dünyayı değiştirecek 7 fikir!
GİRİŞ 01.02.2013 09:00 GÜNCELLEME 01.02.2013 15:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

1- Şarj edilebilir uçaklar: NASA ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü yakıt sorununu çözmek için daha kısa uçuş rotaları belirleyen navigasyon cihazlarıyla, elektrikle çalışan paneller üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

2- Dünya'yı makinalarla beslemek: Bilimadamı Harry Gray 1982'de bulduğu elektron tüneli molekül zinciriyle protein üretmeyi keşfetti. Bu keşif sayesinde yapılabilecek makinalar, bitki,güneş enerjisi panelleri, fosil yakıtlarından elde edilen enerjinin yerini alabilir. Gray'in ilk geliştirdiği biyolojik makina çok kırılgan ve yetersizdi.
Gray umutlu olduğunu söyleyerek "Tüm çabamız bir yakıt üretmek ve Dünya'yı kurtarmak" diye konuştu.

3- Kablosuz ağ spreyleri: 2020 yılına gelindiğinde kablosuz ağ teknolojisi marketinin 4.5 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. En yaratıcı fikri Chamtech şirketi geliştirdi. Piyasaya içi milyonlarca nano-kapasitör sıvı taşıyan bir sprey sunan Chamtech bu sayede sıkılan alanda dalgaların daha iyi alınmasını sağlıyor.

4- Çölleri enerjiye çevirmek: Dünyadaki tüm çöllerdeki altı saatlik güneş ışığıyla insanlığın bir yıllık enerji ihtiyacı karşılanabilir. Akdeniz çevresindeki ülkeler "Desertec" (Çöl Teknolojisi) ismini verdikleri proje için anlaşmak üzere. Proje ile 2090 kilometre kare alana kurulacak güneş panelleri Avrupa'nın 2050'ye kadar ihtiyacı olan enerjinin yüzde 20'si karşılanmış olacak.

5- Akıllı lensler: Google'ın akıllı gözlüğü konuşulurken projenin mucidi Profesör Babak Parviz çoktan dijital bir lens için çalışmalara başladı. Parviz düşündüğü 'lenslerle insanların telefon ya da bilgisayarlara ihtiyaçları kalmayacağını' söyledi.

6- Asteroite hazırlanmak: ABD Asteroit Saptırma Araştırma Merkezi yöneticisi Bon Wie filmlerin önemli katkılar yaptığını söyledi. NASA ise şimdiden Dünya'yı korumak için Wie'ye 100 bin dolararaştırma bütçesi ayırmış durumda.

7- Pırlantadan gökdelenler: Dünya üzerindeki en dayanıklı madenlerden biri pırlanta. Kimsayasal olarak kararlı olan bu maden aynı zamanda oldukça iyi bir yalıtım malzemesi. Dünya üzerindem saf, büyük pırlantalar ise oldukça nadir. Fakat temel maddesi karbon olan pırlantaların kimyasal yapısı taklit edilebilir ve karbondan pırlanta bloklar inşa edilebilir. Her ne kadar sonuçları belli olmasa da yapılması halinde mücevher gibi parlayan gökdelenler, nakledilmek için kemikler, hatta motor parçaları yapılabilir.

Dünyayı değiştirecek 7 fikir!
GALERİYE GİT
KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 2
  • benjamin 11 yıl önce Şikayet Et
    bunlar değil. esas değiştirecek olan kuantum bilgisayarları. çünkü bütün bankacılık sistemi çökecek
    Cevapla
  • Mütebessim 11 yıl önce Şikayet Et
    enerji. çöllerin enerji üretimi için kullanımı benim de düşündüğüm şu anda bile yapılabilecek bir proje. bunun yanında, sıcaklık değişimlerinden, yağan yağmurdan, yıldırımdan, gök gürültüsünden, rüzgardan, hareketin, titreşimin olduğu her şeyden doğal yöntemlerle enerji üretilebilir.
    Cevapla