Devlet yurtlarında beş yıldız konfor!

Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı 344 yurdun tamamında lokanta ve kantin hizmet verirken, öğrencilerin ücretsiz yararlandığı sinema ve tiyatro salonu, tenis kortu, saunası olan yurtlar bile var.

Devlet yurtlarında beş yıldız konfor!
Devlet yurtlarında beş yıldız konfor!
GİRİŞ 17.11.2012 15:50 GÜNCELLEME 17.11.2012 15:50

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda barınan öğrencilere ucuz, kaliteli ve hijyenik şartlara uygun yemek verilmesi, diğer ihtiyaçlarının piyasadan daha ucuza sağlanması amacıyla yurtların bünyesinde lokanta, kantin, kafeterya, pastane, ayakkabı tamiri, kuru temizleme, kırtasiye, fotokopi, terzi, kuaför, berber, çamaşırhane, internet gibi işletmeler bulunuyor.

Yurtlarda bulunan lokanta ve kantinler piyasadan yüzde 35 daha ucuz hizmet verirken, bu işletmeler hem kurum hem de Tarım İl Müdürlükleri tarafından sürekli denetleniyor.

Bilardo salonundan fotokopisine

Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtların 173'ünde kurum çamaşırhanesi bulunuyor. Diğer yurtlarda da ev tipi çamaşır makineleri ihtiyacı karşılamak üzere hizmet veriyor. Öğrenci yurtlarının 58'inde berber, 55'inde kuaför, 76'sında bilardo salonu, 63'ünde fotokopi hizmeti veriliyor. Bazı yurtlarda, öğrencilere fotoğraf çekimi, kundura tamiri, cep telefonu tamiratı, otobüs bilet satışı, tuhafiye hizmeti sunulmakta.

İşletmelerin yanı sıra yurtlarda kalan öğrencilerin ücretsiz olarak yararlandığı serbest zamanlarını değerlendirebileceği, sosyal, kültürel ve sportif aktivite alanları da oldukça yaygınlaşmış durumda.

Bu kapsamda 169 yurtta basketbol, 152 yurtta voleybol, 22 yurtta futbol sahalara, 33 yurtta mini futbol salonu, 32 yurtta sinema ve tiyatro salonu, 13 yurtta spor salonu, 6 yurtta yüzme havuzu, 7 yurtta koşu parkuru, 6 yurtta yüzme havuzu, jimnastik salonları, çok sayıda fitness salonu, aletli spor parkları ve hatta 3 yurtta sauna bulunuyor.

Ücretsiz internet kullanımı

Açılan işletme türleri, öğrenci ihtiyaçları doğrultusunda teknolojik gelişimle beraber çeşitlilik gösteriyor. İnternet işletmeleri 1999 yılında 15 yurtta hizmete başlamasına rağmen bugün yurtların tamamına yakınında internet işletmesi bulunuyor.

Öte yandan, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 2 Kasım'da, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan öğrencilerin ücretsiz internet kullanımına imkan sağlayacak bir protokol imzalamıştı. Protokolün hayata geçirilmesi için çalışmalar da başladı.

KAYNAK: AA