İki 'Babayiğit'ten biri Koç olamadı!

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, konuk olduğu 'Bana Söz Ver'de Çağlayan'ın "Yerli otomobil için 2 babayiğitle görüşüyoruz" açıklamasını değerlendirdi: "Bizimle görüşülmedi, babayiğit kim bilmilyorum."

İki 'Babayiğit'ten biri Koç olamadı!
İki 'Babayiğit'ten biri Koç olamadı!
GİRİŞ 15.11.2012 09:54 GÜNCELLEME 15.11.2012 09:54
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yerli otomobil üretimi ile ilgili, "Şu anda öyle bir babayiğit yok falan demiştik. Şimdi 1-2 tane babayiğitle görüşmeye başladık" dedi.Çağlayan'ın bu açıklaması, gözlerin otomotiv sektöründe ciddi yatırımları olan Koç Holding'e çevrilmesine neden oldu.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, 'Bana Söz Ver'de konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çağlayan'ın kendileriyle herhangi bir teması olmadığını söyleyen Koç, "Onun için babayiğidin kim olduğunu da bilemiyorum" dedi.Zafer Çağlayan'ın 2017 yılına kadar 200 bin adet yerli otomobil hedefini 'çok iyimser bir rakam' şeklinde değerlendiren Koç, şunları ifade etti:

'ÇOK İYİ ANALİZ EDİLMELİ'

"Yerli otomobil kavramını çok iyi analize etmek lazım ve tarif etmek lazım. Yerli otomobille ilgili neyi kastediyorsunuz? Bunun ölçeği, ihracatı, satış sonrası, servisi, satış ağı çok önemli. Onun için çok çok ciddi kaynak gerektiriyor.

Şu anda dünyada otomotiv sektörü çok ciddi bir kriz içerisinde, özellikle Avrupa çok küçülüyor. Konsolidasyon devam ediyor. Bu sektörde belirli bir ölçeğe ulaşmadığınız zaman yaşama hakkınız yok.

YERLİ, YABANCI KALMADI

Bugüne baktığınızda bir çok firma birbirinin platformunu kullanıyor, her basamakta. Yerli yabancı diye bir şey kalmadı artık.

'UCUZU VARKEN, NEDEN ÜRETELİM'

Bizim burda şimdi yurt dışından daha ucuza parça almak varken, burada kendi başımıza 100-200 bin gibi rakamlarda üretmeye kalkmak ekonomisi olmayan bir şey.

'TARTIŞMALAR YERSİZ'

Devlet gelir de 2-3 milyar dolar masanın üzerine koyar teşvik için, ki böyle bir şey gerçekçi değil. O yüzden bu tartışmalar çok yersiz. Bana göre Doblo yerli bir otomobil. Üretiliyorsa üretiliyor."

KAYNAK: NTVMSNBC.COM
YORUMLAR 7
  • yusuf 11 yıl önce Şikayet Et
    sen üretsen zaten almam. sen ne işe yararsın zaten, para para para, ülkeye faydalı olayım demenden şüphe ediyorum
    Cevapla
  • engin günay 11 yıl önce Şikayet Et
    tabi yerli üretime ne gerek var . şu yerli otomobil tartışmalarını başından beri takip edenler koç gurubunun bu milleti nasıl sömürdüğünü kolaylıkla anlayabilirler hatırlanırsa başbakan babayiğit arıyorum dediğinde koç bu işin neden olmayacağını uzun uzun anlattı sonra hükümet geri adım atmayınca vede birkaç kişi bu işe niyetlenince söyledikleri söz yerli otomobil yapılacaksa bu işi biz yaparız başkasına bırakmayız oldu tabi karşısında koç olunca bu işe kim cesaret edebilirdiki sonra yerli albea mıydı marea mıydı bişeyler gevelediler seslerini kestiler şimdi yine aynı başa döndük bu iş niye olmazı anlatıyorlar yarın birkaç kişi çıksın yine bu işi bizden başka yapan olmaz deyip onlarıda caydırıp milleti sömürmeye devam etsinler ağa babalarıyla beraber
    Cevapla
  • halil soba 11 yıl önce Şikayet Et
    2-3 milyar dolar yetmez. tabiki alıştınız devletten yatırım,teşfik almaya 80 senedir çayın taşıylaiçayın kuşunu vuruyorsunuz.aman deyim siz paralarınızla yatırım yapmayın,devletten bedava kredi alın,yada devlet kapı kitlemece fabrika kursun size versin sizde fakir fukaranın parasıyla fakir fukarayı sömürdükçe dahada zengin olun.devlete hem vergi vermeyın,hem yatırım yaptırın,hemde gümrük kalkanıyla korunun ehhhhhh yan gel osman bir tarktör bostan.
    Cevapla
  • halil soba 11 yıl önce Şikayet Et
    enayimi koç niye babayiğitliğe soyunsun . koç yıllardır tenekeyi araba diye satıp iyide para kazanıyorlar,gümrük kalkanı ilede korunuyorlar,hem kendileri para kazanıyor hemde dışarıdaki ağabeyleri kazanıyor,hal böyle olunca niye babayiğitliğe soyunsun risk alsın.
    Cevapla
  • hakan yılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    uyanık. koç fıransız ortağıyla memleketi sömürüyor zaten. neden milli bir otomobil için ugraşsın ki. milliden anladığı devlet milyar dolarları verecek bunların eline koçta afiyetle yiyecek. sizi gidi mason gidiler sizi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle