Memur alımı yapılacak kadrolar belli oldu

Bu yıl yapılan KPSS sınavı gereğince yapılacak yeni atamalarla devlete alınacak 7 bin 328 yeni memurun kadroları ve kurumları da belli oldu.

Memur alımı yapılacak kadrolar belli oldu
Memur alımı yapılacak kadrolar belli oldu
GİRİŞ 11.11.2012 09:16 GÜNCELLEME 12.11.2012 08:12
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

KPSS ile atanacak yeni memur adayları için açılan kadrolar belli oldu. En yüksek kadro eğitimde..

2012/2 KPSS ile yerleştirilecek memur adayları için açılan 7 bin 328 kadronun yer ve sayıları belli oldu. En yüksek kadro bin 17 kişi ile Milli Eğitim'de. Sağlıktaki kadro ise 690 kişi.

7 BİN 328 KİŞİ
Devlet Personel Başkanlığı tarafından açıklanan listelere göre en yüksek kadro, Milli Eğitim Bakanlığı'na verildi. Onu kamu hastaneler ve Çevre Bakanlığı izledi. En çok aranan pozisyonlar ise hemşire, sağlık teknikeri ve mühendis oldu. Ayrıca Devlet Personel Daire Başkanlığı, bazı dolandırıcıların kendilerini başkanlık personeli gibi gösterip adaylardan para aldığını belirtip vatandaşları uyardı.

Devlet personel Başkanlığı'nın internet sitesinde açıklanan listeye göre bazı kadrolar ve kurumları ise şöyle:
 
 Aile Bakanlığı 130
 Çevre Bakanlığı 378
 D. Hava Meydanları 284
 Gelir İdaresi 397
 İSKİ
 İstanbul Belediyesi 274
 Karayolları 220
 Kültür Bakanlığı 157
 Milli Eğitim 1017
 PTT 298
 Sağlık Bakanlığı 200
 SGK 330
 Kamu Hastaneleri 690

YORUMLAR 6
  • yorumlu yorum 11 yıl önce Şikayet Et
    ...... bugüne kadar 18 yaşında memur olanlar 20 yıl çalıştıktan sonra 38 yaşında emekli oldular.bu da demek oluyor ki devlet, memurdan 20 yıl boyunca aldığı paranın 3 katı kadarını 40 sene boyunca her ay memura geri ödüyor.... şimdiki sözleşmeli memur neslinin emeklilik yaşı 65'e çıkartıldı. 18 yaşında sözleşmeli memur olanlar 47 sene çalıştıktan sonra 65 yaşında emekli olacaklar..bu da demek oluyorki şimdiki nesil bir devlet memuru 55, 60, 65 yaşlarına geldiğinde sözleşmesi her yıl yenilenirse eğer 47 sene boyunca devlete para ödemiş olacak ve nihayet 65 yaşında emekli olduğunda ise devletten belki 10 sene boyunca para alabilecek...şimdiki nesil ile öncek neslin memurlukları ve emeklilikleri çok farklı
    Cevapla
  • yavuz 11 yıl önce Şikayet Et
    ne gerek var iibf'liye. bol bol öğretmenle polis alın. ondan sonra vay efendim neden vergi kaçakçılığının önüne geçilemiyo, vay efendim neden denetim yok vay efendim niye kimin eli kimin cebinde belli değil diye sorarsınız!
    Cevapla
  • yavuz 11 yıl önce Şikayet Et
    ibbf değil iibf. ibbf ne yaa sen daha okuduğun fakültenin ismini söyleyemiyosun devlet memuru olsan ne olur.
    Cevapla
  • Yavuz Selim 11 yıl önce Şikayet Et
    adalet mülkün temelidir. sözleşmelilerin durumu iyileştirilmeli memurların özlük hakları düşürülmeli, ya hepsi sözleşmeli olsun ya da tüm sözleşmeliler kadrolu, adil olan bu, kamu yan gelip yatma yeri olmaktan çıkarılmalı, sektörel fiyatlar brüt üzerinden değil net üzerinden çok iyi analiz edilmeli hatta bunun takibi ile ilgili bir kurum oluşturulmalı, özel sektörde çalışan personel şu kadar alıyor deniyor, özel sektör içinde yığınla sektör var hangi sektörde hangi şartlar altında ne kadar alınıyor. bunlar belirlenmeli, sonuç olarak çalışma süresi 25-30 yıl özel sektörde çalışan bir personelin 50 yaşında işten çıkarılmayacağını kim garanti edebilir, bu riskin parasal bir karşılığı olmalı. bu nedenle sektörler ile ilgili risk analizi yapılmalı, üniversite bölümleri ve alınacak öğrenci sayısı sektör analizleri ile risk analizleri ile belirlenecek politikalara göre vizyon sahibi kurumlar tarafından gerçekleştirilmeli.
    Cevapla
  • büyük afi 11 yıl önce Şikayet Et
    ibbf l. bu ne ya 1milyon kişi girdi yarısı ibbf mezunu verdikleri kadro toplamda bini anca bulur işimiz zor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle