40 Müfettiş Yardımcısı, 14 personel alınacak!

Savunma Sanayi Müsteşarlığı, yönetici asistanı pozisyonunda çalıştırılmak üzere 14 personel, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, yazılı ve sözlü sınavla 40 Gümrük ve Ticaret Müfettiş Yardımcısı alacak!

40 Müfettiş Yardımcısı, 14 personel alınacak!
40 Müfettiş Yardımcısı, 14 personel alınacak!
GİRİŞ 22.10.2012 11:38 GÜNCELLEME 22.10.2012 12:07

Savunma Sanayi Müsteşarlığı 14 personel alacak

Savunma Sanayi Müsteşarlığı, yönetici asistanı pozisyonunda çalıştırılmak üzere 14 kadro karşılıksız sözleşmeli personel alacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ilana göre, Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili maddesinde belirtilen genel şartları taşıması istenen adayların, en az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin Alman Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, Fransız Dili ve Edebiyatı, Gazetecilik, Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İngiliz Dil Bilimi, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Mütercim Tercümanlık, Sosyoloji, Felsefe, Türk Dili ve Edebiyatı bölümleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarının ilgili bölümlerinden birinden mezun olması gerekiyor.

Sınav, mülakat şeklinde yapılacak. Adayların sınavda başarılı olmaları için ortalama en az 70 puan alması gerekecek.

Müsteşarlığın internet sayfası üzerinden veya Savunma Sanayi Müsteşarlığı Personel ve Eğitim Daire Başkanlığı'na şahsen yapılabilecek başvurular, 22 Ekim'de başlayacak, 5 Kasım 2012 günü saat 18.00'de sona erecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 40 Müfettiş Yardımcısı alacak

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, yazılı ve sözlü sınavla 40 Gümrük ve Ticaret Müfettiş Yardımcısı alacak.

Konuya ilişkin duyuru, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına Genel İdare Hizmetleri sınıfından 8'inci ve 9'uncu dereceli kadrolara atama yapmak üzere, yazılı ve sözlü sınavla 40 Gümrük ve Ticaret Müfettiş Yardımcısı alacak.

Sınava katılacak adaylarda, en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, iktisat, siyasal bilgiler, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleriyle bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ya da yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birini bitirmiş olması şartı aranıyor.

Ayrıca, sınava başvuracak adaylarda 9-10 Temmuz 2011 ve 7-8 Temmuz 2012 tarihli Kamu Personel Seçme Sınavlarının KPSSP51 puan türünden 80 ve üzeri puan almak ve başvuru yapan puan sıralamasına göre ilk 600 aday arasında bulunmak gibi şartların da arandığı sınava başvurular, 1-9 Kasım 2012 tarihleri arasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı internet sayfasından elektronik ortamda yapılacak.

Giriş Sınavı önce klasik usulde yazılı, ardından sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak Ankara'da yapılacak. Giriş sınavının yazılı bölümü 1-2 Aralık 2012 tarihlerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere dört oturum halinde uygulanacak.

Adaylar, yazılı sınavda maliye ve ekonomi, kamu hukuku, özel hukuk ve muhasebe gruplarındaki konulardan, sözlü sınavda ise bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel yetenek ve genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden olmak üzere sınava tabi tutulacak.

KAYNAK: AA