Dünyanın en hızlı çocuk arabasını yaptı!

İngiltere'nin Lincolnshire bölgesinde yaşayan 33 yaşındaki Plumber Colin Furze isimli üşengeç baba yeni doğan çocuğunu en az eforu harcayarak taşımak için dünyanın en hızlı giden çocuk arabasını yaptı.

GİRİŞ 11.10.2012 15:18 GÜNCELLEME 28.01.2015 21:23

Furze bebek arabasına koyduğu 125cc lik güçlü motor sayesinde saatte 80km gibi ciddi bir hıza ulaşabiliyor. 33 yaşındaki baba benzinle çalışan üç tekerlekli çocuk arabasına tepelerde de rahat gidebilmek için 4 vites ekledi. Aracın 125cc lik motosiklet motorunu da tekerleklerin arasına sakladı.

Bütün çalışmaları 4 haftada tamamlayan üşengeç baba araç için yaklaşık 1300 TL harcadı. Hazırladığı araca gaz ve fren de ilave eden üşengeç baba aracı yönlendirmek için kulpta hazırladı. Araçta alışveriş torbalarını koymak içinde bir alan bulunuyor.

Furze eşi hamile kalınca aklına dünyanın en hızlı çocuk arabasını yapma fikrinin geldiğini ve bu şekilde Guiness rekorlar kitabına girmeyi amaçladığını söyledi. Rekorun kırılması için aracın saatte 50km hızı geçmesi gerekiyordu ve Furze saatte 80km hıza ulaşan bir araç yaptı.

Furze anne ve babaların bebeklerini uyutmak için uzun süreler çocuk arabalarını kullandığını ve bu durumdan şikâyetçi olduklarını gördüğünü dolayısıyla bu işi daha eğlenceli bir hale getirmek için böyle bir aracı yaptığını söyledi.

Furze daha öncede buna benzer bir rekora imza atmıştı. Dünyanın en uzun motosikletini yapmıştı. 25 kişiyi aynı anda taşıyabilen motosiklet ile Furze bu alanda ilginç bir rekora imza atmıştı.

KAYNAK: HABER7