200 milyon dolar yatırıp 4 bin kişi istihdam edecek

Garanti Bankası, İstanbul Pendik'te 4 bin kişinin çalışacağı teknoloji üssü kuruyor. 50 dönüm arazi üzerinde 200 milyon dolarlık bir yatırımla yapılacak olan merkez 2015'te bitecek

200 milyon dolar yatırıp 4 bin kişi istihdam edecek
200 milyon dolar yatırıp 4 bin kişi istihdam edecek
GİRİŞ 10.10.2012 08:12 GÜNCELLEME 10.10.2012 09:12

Garanti Bankası, İstanbul Pendik'te 50 dönüm bir arazide çevreye saygılı bir teknoloji üssü kuruyor. dün temel atma töreni gerçekleştirilen Garanti Pendik Kampüsü'nde 4 bin kişi istihdam edilecek.

Son yıllarda, sanayiden hizmet sektörüne doğru önemli bir dönüşüm yaşanan, İstanbul'un stratejik bölgelerinden Pendik'te hayata geçirilecek projede, yaklaşık 50 dönüm arazi üzerinde, 142.000 metrekare kapalı alan inşa edilecek. Yeşil ve çevre dostu kampüste Garanti Teknoloji ile birlikte bankanın Abacus Operasyon ve Çağrı Merkezleri de yer alacak.

Kampüs tamamlandığında, ofislerin yanı sıra, oditoryum, spor salonu, kafeterya gibi dinlenme ve sosyal alanlarıyla, 4 bin kişilik, teknolojik bir köy oluşturulacak.

Garanti'nin kültürel değerleri doğrultusunda, yenilikçi bir mimari anlayışla tasarlanan Pendik Kampüsü, dünya çapında kabul görmüş sertifikasyon programı Gold Leed'e sahip olacak. Projenin odağında, etkin kaynak kullanımı, sürdürülebilirlik ve çevresel kalitenin artırılması yer alacak.

Garanti'nin temel atma törenine Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Adnan Memiş, Midek/ERA adına Prof. Dr. Ertun Hızıroğlu, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin ve Pendik Kaymakamı Cafer Odabaş katıldı.

Törende konuşan Garanti Genel Müdürü Ergun Özen, "Bugünün dünyasında rekabet edebilmek için, insan kaynağıyla, teknolojik altyapıyla, inovatif yaklaşımlarla değer yaratmak kaçınılmaz. Garanti Pendik Kampusu'nun da, tüm bu özellikleri içinde barındıracak, uzun vadeli bir yatırım olduğunu belirtmek isterim" dedi.

'Çevreye önem veriyoruz'

Garanti Genel Müdür Yardımcısı Adnan Memiş, "Kampüsü inşa etme fikri, her geçen gün daha da büyüyen Garanti Ailesi'nin ihtiyaçları doğrultusunda gündeme geldi. Kampüsün projelendirme çalışmalarına başladığımız ilk andan itibaren, çevre dostu ve sürdürülebilir bir mimari felsefeyi benimsedik.

Garanti Pendik Kampüsü'nda, 4.000 değerli çalışanımıza, toplam 142.000 m2'lik bir yaşam alanı sunacağız. İnanıyoruz ki, uluslararası standartlara sahip proje, Pendik bölgesinin daha da gelişmesinde önemli bir rol üstlenecek" şeklinde konuştu.

KAYNAK: HABER7