Korsan ev kadınları okul yolunda!

Servis ücretlerinden bunalan ev kadınları hem kendi çocuğunu, hem de komşu çocuklarını toplayıp 'korsan servisçiliğe' başladı.

Korsan ev kadınları okul yolunda!
Korsan ev kadınları okul yolunda!
GİRİŞ 20.09.2012 09:51 GÜNCELLEME 20.09.2012 11:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Nuriye Doğu'nun haberi

Otomobil sahibi ev kadınları korsan servisçiliğe başladı. Hem kendi çocuklarını hem de mesafeye göre 50-100 TL karşılığında apartmandan, çevreden anlaştıkları komşuların çocuklarını okula getirip götüren ev kadınları özellikle İstanbul 'da 'korsan servis taşımacılığının' en ünlü kahramanları olmuş.

Ekibiyle yollara düşüp korsan servis avına çıktıklarını, en çok da ev kadınlarıyla karşılaştıklarını belirten İstanbul Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, korsan servis çeken binek araçların İstanbul 'da 5 bini bulduğunu söylüyor.

İstanbul 'da ruhsatlı servis araçlarının sayısı ise 12 bin civarında. Türkiye 'de öğrenci taşıyan toplam 180 bin servis aracının da yüzde 10'unun korsan yani kayıtsız olduğu tahmin ediliyor. Servis vasfı bulunmayan binek araçların korsanda yaygın olarak kullanıldığını ifade eden Hamza Öztürk, "Baskınlar düzenledik, korsan araçları kovaladık. En çok da ev kadınlarına rastladık" diyor. Velilerin bu korsan araçları çok dolaşmadan, daha hızlı gittikleri için tercih ettiklerine dikkat çeken Öztürk, fiyatların da çok düşük olmadığını vurguluyor.

Ankara 'da yüzde 80'i kapıcı

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı da Ankara 'da 6700 ruhsatlı servis olduğunu ve geçen yıl 1000'e yakın korsan araca işlem yapıldığını hatırlatıyor. Ankara 'da ise özellikle apartman kapıcılarının korsan servis yaptığını belirten Elmadağlı, "Yüzde 80'i böyle. Apartmandan üç, dört çocuğu toplayıp götürüyorlar.

Aileler tanıdık olunca daha güvenle yaklaşıyor. Ama tehlikeli bir konu" diyor. Ençok ilköğretim ve Anadolu liselerinde servis kullanıldığını belirten Elmadağlı, korsan konusunda belediye ile sürekli iletişim halinde olduklarını da ekliyor.

Korsan kullanan veliye 216 TL ceza!

Bu yıl velileri bir de korsan cezası bekliyor. Velileri korsan servis kullanmamaları konusunda uyaran oda başkanları haziranda uygulamaya geçen korsan yönetmeliği kapsamında, korsan servis araçlarına 1950 TL, bunu kullanan her bir veliye de 216 TL ceza kesildiğinin altını çiziyor. Ayrıca korsan araç 60 günlüğüne trafikten men ediliyor.

En kısa mesafe                 En uzun mesafe       Korsan ortalama
İstanbul 145 TL                  335 TL                         100 TL
Ankara 116 TL                    182 TL                           80 TL

KAYNAK: RADİKAL
YORUMLAR 1
  • Sultan-ı Yegah 11 yıl önce Şikayet Et
    korsan peşinde koşacağına.... sen korsan peşinde koşacağına, "geçen sene kaç tane servis kazası olmuş, kaç kişi servis kazalarında ölmüş veya yaralanmış, bu kazaların gerekçesi neymiş, servis şöförleri nasıl olur da başka canları taşıdıkları halde trafik kurallarını umursamadan yollarda trafik canavarı kesilebiliyor..." gibi soruları araştır..
    Cevapla