10 milyon emekli bu haberi bekliyor

10 milyon emeklinin promosyon alması için çok önemli 3 adım kaldı. Önce yasal altyapı gelecek. Sonra pazarlık yapılıp paralar yatacak

10 milyon emekli bu haberi bekliyor
10 milyon emekli bu haberi bekliyor
GİRİŞ 05.09.2013 07:35 GÜNCELLEME 05.09.2013 08:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Emeklilerin de kamu görevlileri gibi maaşlarının yatırıldığı bankalardan promosyon almasıyla ilgili çalışma üç adımda tamamlanacak. Memur-Sen'in toplu sözleşme görüşmelerinde gündeme getirdiği ve üzerinde uzlaşılan promosyon ile ilgili öncelikle yasal bir zemin oluşturulması gerekiyor. Bunun için Meclis açıldığında gündeme gelecek olan Torba Yasa'nın içine bir madde eklenmesi ihtimali bulunuyor. Bu olmadığı takdirde Ekim ayında toplanacak Kamu Personel Danışma Kurulu'nda konuşulacak promosyonla ilgili bir karar verilecek. Bu kararın verilmesinden sonra devreye Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) girecek.

ÇETİN PAZARLIK
Sistemin ikinci adımında emeklilerin maaşlarını yatıran kurum olarak SGK, bankaları davet ederek pazarlığa oturacak. Burada PTT dahil 22 banka emekli maaşı ödüyor. Bankalardaki emekli sayısı ve para miktarına göre pazarlık söz konusu olacak. Emeklilerin hangi şartlarda promosyon alacağı ve bunun miktarı bu pazarlıkta belirlenecek. Bankaların tekliflerine göre emekliler de tercih yapacak. Ayrıca yapılacak sözleşmelerin süreleri de burada belirlenebilecek.

TOPLU PARA İSTENİYOR
Pazarlık aşamasından sonra ise emeklilere paranın nasıl ödeneceği söz konusu olacak. Bu paralar genelde sözleşme döneminde bir kere toplu olarak veriliyor. Emeklilerin ilk tercihi bu. Fakat bankalar buna yanaşmazsa para aylara bölünüp emeklilerin maaşlarıyla birlikte de ödenebilecek. Yaklaşık 10 milyon emekli şimdi promosyon ile ilgili haberlere kilitlenmiş durumda. Bankalar için de promosyon konusu bir rekabet ortamı oluşturacak. Emeklilere maaş vermek için çetin bir yarışa giren bankalar promosyon için de farklı teklifler sunabilecek.

UMUTLU BEKLEYİŞ SÜRÜYOR
Emekliler bankaların paralarını kullandığını belirterek, "Hakkımız olan promosyonu vermeliler" dedi.

TAKVİM

YORUMLAR 1
  • Musa Yüksel 10 yıl önce Şikayet Et
    Faiz. Bankaların ana gelir kaynağı faiz.Allah kuranda faiz yiyenler için Allah ve Rasulünün harp halinde olduğunu ( 2:278 - Ey iman edenler! Allah'tan korkun ve artık faizin peşini bırakın, eğer gerçekten müminler iseniz. 2:279 - Eğer böyle yapmazsanız, o zaman Allah ve Resulü tarafından size savaş açılmış olduğunu bilin. Eğer tevbe ederseniz, sermayeleriniz sizindir. Haksızlık etmezsiniz, haksızlığa da uğramazsınız.) bildirmişken nasıl oluyorda insanlara zorla faiz parası yedirmeye çalışırlar. Birde haberin sonunda "Hakkımız olan promosyonu vermeliler" müslümanlar acaba bu ayetleri okumazmı. Hak olduğu iddia edilmiş.Allah bunun hak değilde haram olduğunu bildirmişken acaba bunun hak olduğunu söyleyenlerin başvurduğu kaynak nedir???????
    Cevapla