Etiler ile Çamlıca teleferiğinin fizibiletesi yapıldı

Etiler ile Çamlıca arasına yapılacak projeyle saatte 6 bin, günde 100 bin kişi Boğaz'ı teleferikle geçecek. Anadolu Yakası'nda Beykoz'un iki tepesi de teleferikle bağlanacak...

Etiler ile Çamlıca teleferiğinin fizibiletesi yapıldı
Etiler ile Çamlıca teleferiğinin fizibiletesi yapıldı
GİRİŞ 11.08.2013 11:04 GÜNCELLEME 11.08.2013 17:33
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Etiler ile Çamlıca arasına yapacağı projeyle saatte 6 bin, günde 100 bin kişi İstanbul Boğazı'ını teleferikle geçecek. Anadolu Yakası'nda Beykoz'un iki tepesi de teleferikle bağlanacak. İstanbul'un sorununu çözmek için metrobüs, metro gibi toplu taşıma sistemlerini devreye sokan İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu halkaya şimdi de teleferiği eklemeye hazırlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Etiler-Üsküdar (Çamlıca) arasında saatte 6 bin yolcu taşıyacak projeyle ilgili çalışmaların son halinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a sunulduğu belirtildi. Başkan Topbaş'ın proje hakkında , "Asya'dan Avrupa'ya yani bir kıtadan diğerine teleferikle geçmek önemli ve heyecan verici olacak. İstanbul Boğazı'nı geçen bu teleferikte Altunizade'nin diğer bir aktarması da Çamlıca'ya olacak. Anadolu Yakası'nda Beykoz'un iki tepesi de teleferikle bağlanacak. Etiler ile Çamlıca arasına yapılacak projeyle saatte 6 bin, günde 100 bin kişi Boğaz'ı teleferikle geçecek." şeklinde bilgi verdiği aktarıldı.

Yapılan açıklamada, Beykoz, Karlıtepe ve Yuşa Tepesi arasına teleferik kurulması için çalışmaların başladığı kaydedildi. Açıklamada, "Paşabahçe sahilinden en yüksek tepeye uzanacak birinci teleferik, 2 km mesafelik bir gezintiyle Boğaz'ın seyrini sağlayacak. Karlıtepe olarak bilinen mesire alanına erişimi sağlayacak teleferik ile sahilde yapılacak marinaya gelen tekne ve yatlar da ormanlık mesire alanında kurulacak piknik alanına ulaşabilecek. Ayrıca Yuşa Tepesi'ne ulaşımı sağlayacak ikinci teleferik ile Boğaz'ın tüm güzellikleri seyredilerek erişim sunulacak. Boğazın uç noktasında yer alan türbeye Ortaçeşme'den teleferikle gidilebilecek." denildi.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 7
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    GEZİCİLERE KAPAK OLSUN. Hizmet bu işte İSTANBUL'LUNUN GÖRMESİ ÖNEMLİ.GEZİCİLERE KAPAK OLSUN ONLAR ZATEN YAPILSADA GÖZLERİNİ KAPATIRLAR HANİ NERDE DERLER.İŞTE ONLAR BU KADAR KÖRLER BİLMİ,YORLAR'Kİ HALK İSTANBULLU UYUMUYOR HER ŞEYİ GÖRÜYOR OLANLARINDA FARKINDA.NE DİYELİM İSTANBULA TÜRKİYEYE HAYIRLI OLSUN.GEZİCİLEREDE KAPAK OLSUN.
    Cevapla
  • hasan demirtaş 10 yıl önce Şikayet Et
    önerisini bimere yazmıştım zaten . yaa 2 senedir yazıyorum bunun öneisini bimere yazmıştım teşekkür mektubu gönderdiler ama böyle degil her yeri camdan olan bi teleferik sistemi yada metro ssistemi ile yapmalarını söylemiştim ama gene eski usul yapmışlar saglık olsun insan mektubun arasına bi cek falanda sıkıştıurır ... D:
    Cevapla
  • hikmet ozdemir 10 yıl önce Şikayet Et
    teleferik ve trafik... cok guzel ve estetik...alkislamak gerek...birde tasitin tepesinden tek rayli sistemler var...hem tek direkli oluyor hem istimlak yok hemde ...cok hizli insa ediliyor...ve daha fazla yolcu tasiyor...yani teleferikle mukayese edilemez oranda yuksek yolcu tasima kapasitesi...metrobus gibi diyebiliriz....hemen hemen....
    Cevapla
  • turkabi 10 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH BASIMIZDAN EKSIK ETMESIN. Boyle guzel haberler hic bitmiyor, pesi pesine geliyor. Turkiyemiz ilerliyor, ucusa geciyor. Allah daimi etsin. Demekki, basta gercekten durust, milletini ve vatanini seven bir lider olunca neler olurmus, hepimiz goruyoruz ve sahid oluyoruz. Allah hukumetimizi, Ulkemizi, Milletimizi butun hainlerden, zalimlerden korusun.
    Cevapla
  • ali dilmen 10 yıl önce Şikayet Et
    yorum. eğer biz yaparsak hergün kazalar olur okadar can kaybı olur. kesinlikle avrupalı firmaların yapması lazım .çünkü onlarda en önemli şey insan güvenliği.bizde ise kar yapalım rant kapısı yandaşlarımızı zengin etme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle