Ruhsat vermeyen belediyeye ilginç protesto

Kocaeli'nin İzmit İlçesinde, otuz yıllık bir fırın işletmecisi, belediyenin kendisine 4 yıldır ruhsat vermediğini iddia ederek fırınını kapatıp ilginç bir protestoya imza attı.

Ruhsat vermeyen belediyeye ilginç protesto
Ruhsat vermeyen belediyeye ilginç protesto
GİRİŞ 26.07.2013 11:41 GÜNCELLEME 26.07.2013 11:41

Kocaeli'nin İzmit İlçesinde 30 yıldır fırın işletmecisi olan Cevahir Köse, 4 yıldır çalıştırdığı fırınına ruhsat alamadı. Ruhsat almak için her yolu denediğini söyleyen Köse, en son halkın destek vermesi için fırının camlarına olayı anlatan afişler astı. 25 gün önce fırınını kapatan Köse, ayrıca, fırının önüne koyduğu imza defteri ile de destek vermek isteyen vatandaşlardan imza topladı.

"4 SENEDİR RUHSAT ALAMIYORUM''

Dört senedir çalıştırdığı işyerine çalışma izni alamadığını belirten Köse, şöyle konuştu: "Fırınımı İzmit Belediyesi'nin yapmış olduğu yanlış uygulamaları protesto için ayın birinde kapattım. Burayı belediye izniyle yaptıran, bana iki ruhsat veren, 4 senedir çalıştırdığım yerime çalışma izni alamadım. Kimle konuştuysam, bir türlü çare bulamadım. Çaresiz kalınca bende en sonunda eylemimi bu şekilde gerçekleştirmeyi düşündüm. Devam ediyorum ve devam edeceğim inşallah."

''BAKANLIĞA BİLDİRECEĞİM''

Çalışma ruhsatı için başvurduğunda, fırının üzerindeki daireyi de tutmasının söylendiğini anlatan Köse, sözlerini şöyle sürdürdü: "2005 yılından sonraki bütün ruhsatları bakanlığa bildireceğim. İlgili bakanlıktan gelen müfettişlerle ilişkiye girip, belediye binasında bir odaya kapanıp, 'Bakın her şey tamamdır' demelerine mahal bırakmadan, hepsine fırınımı gezdireceğim. Ben burayı 2009 yılında boşken tuttum. Gelen iki memur, beni belediyeye davet etti, binanın bütün incelemelerini yapıp bana ruhsat verdiler. Bir ay dolduktan sonra tekrar bir ruhsat verdiler. Fırının yapımını bitirdikten sonra çalışma ruhsatı için başvurdum. Başvurduğumda bana üzerimdeki daireyi tutmamı söylediler. Bütün fırınların üzerinde daire var. 'Neden bana bunu yapıyorsunuz' diye tutmadım. Bunun ardından bana unlu mamüller ruhsatı verdi. Ben de ekmek çıkaramadığım için onu kabul etmedim. O dönemde benimle birlikte yapılan iki fırın daha vardı. Üçümüze de çalışma ruhsatı hakkı verildi. Diğer iki arkadaş, onların dediği günde gittiği için ben sonraki gün gittiğim de denildi ki, 'Sen zamanında gelmedin, senin ruhsat hakkını iptal ettik.' Bu yüzden bunu protesto etme ihtiyacı hissettim."

30 yıldır fırın işleten dört çocuk babası emekli Cevahir Köse, protestoya devam edeceğini ve durumun bir an evvel tatlıya bağlanmasını istediğini söyleyerek, yetkililerden yardım istedi. Fırınını kapatan Köse, ayrıca, deposunda bulunan un çuvallarını çıkararak işyerini tamamen boşalttı.

KAYNAK: İHA