Tunceli'ye yerli turist akını

Tunceli'ye barış süreci ile birlikte yerli turistlerin akını sürürken, Pertek İlçesi'nden yaklaşık 150 kişi Keban Baraj Gölü üzerinde Mavi Tur'a çıktı.

GİRİŞ 22.04.2013 15:05 GÜNCELLEME 22.04.2013 15:10

Doğal güzellikleriyle ünlü koylar ve göl içindeki tarihi Pertek Kalesi'ne gezen turistler, karaya çıktıktan sonra Tunceli-Pertek karayolunda el el tutuşup, barış zinciri oluşturdu.

Adı sık sık terör olaylarıyla gündeme gelen Tunceli'de çözüm süreci ve silahların susmasının ardından daha önce gidilmeyen bölgelere düzenlenen geziler devam ediyor. Geçen hafta Rabat Vadisi'ne düzenlenen gezinin ardından bu hafta sonunda kente turist akını yaşandı. Dersim Gezginler Grubu'nun organize ettiği gezi kapsamında kente İstanbul, Elazığ, Erzincan, Diyarbakır, Elazığ, Malatya'dan gelen turist kafilesinden 30 kişi, Rabat Vadisi'ni gezerken, 150 kişi de Pertek İlçesi'nde feribotla Keban Baraj Gölü'nde düzenlenen 'Mavi Tur'a katıldı.

Pertek'in Emek Partili Belediye Başkanı Kenan Çetin'in tahsis ettiği feribotla Keban Baraj Gölü'nün Pertek ve Çemikgezek ilçeleri kıyısındaki bir çok koyları gezip, doğal güzellikleri gördü. Gezide baraj gölü içinde bulunan tarihi Pertek Kalesi'ne çıkıp gezen turistler, halaylar çekti. Kalenin gezilmesinin ardından Pertek'e dönen turistler, bu kez feribotta davul zurna eşliğinde halaylar çekti.

Geziye katılanlar daha sonra Tunceli-Pertek karayolu kenarında el ele tutuşarak barış zinciri oluşturup, yol kıyısında yaklaşık 20 dakika el ele tutuştu. Turistler, Tunceli'de yakın zamana kadar böyle bir geziyi hayal bile edemediklerini belirterek, "Gezi turlarını sosyal medyada görünce katılmaya karar verdik. Gerçekten doğa harikası yerleri gezip gördük" diyerek, herkesi Tunceli'ye gelmeye davet etti.

Dersim Gezginler Grubu sözcüsü Malik Kaya, Tunceli'de Mavi Tur'un düzenlendiğini söyleseler kimsenin inanmayacağını belirterek, "Ama silahlar susunca Dersim'in doğal ve tarihi güzellikleri bir daha keşfedildi. İnanılmaz bir turist akını var. Bizlere gezi düzenlememiz için her gün onlarca başvuru var. Gerek il içi gerek il dışında büyük talepler alıyoruz, her hafta farklı bir yöreye geziler düzenlemeye devam edeceğiz. Dersim'de mavi tur bir zamanlar hayaldi ama şimdi artık gerçek oldu" dedi.

Keban barajında barış turu
GALERİYE GİT
KAYNAK: DHA