'Sigortanın hiçbir anlamı kalmadı'

TÜSODER Başkanı Ağaoğlu, sigorta şirketlerinin hem riskinin kalmadığını hem de indirime gitmediklerini söyledi.

'Sigortanın hiçbir anlamı kalmadı'
'Sigortanın hiçbir anlamı kalmadı'
GİRİŞ 04.05.2016 11:20 GÜNCELLEME 04.05.2016 17:48
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

TÜSODER Onursal Başkanı Ağaoğlu, "Şirketlerin yüksek primler için elinde hiçbir mazeret kalmadığı halde trafik sigorta primlerinin düşürülmemesi, kartel yapılanması olduğunu düşündürüyor." dedi.

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zorunlu trafik sigortası primlerinin bir süredir tüketiciyi mağdur edecek yüksek ücretlerden yaptırıldığını söyledi.

Ülkede önemli miktarda aracın sigortasının olmadığına işaret eden Ağaoğlu, hazırlanan torba yasanın ardından tüketicilerin primlerin düşürülmesini beklediğini anlattı.

Hükümetin şirketler adına güzel bir iş yaptığını vurgulayan Ağaoğlu, bu düzenlemeyle sigorta şirketlerinin eskiye ve geleceğe dönük yüklü tazminatlar ödemesiyle ilgili yaşanan sorunun çözüldüğünü kaydetti.

"Tek kazanan hep kazanan sigorta şirketleri"

Bu yüklü maliyet unsurunun ortadan kaldırılmasıyla şirketlerin primlerini aşağıya çekmesi gerektiğine dikkati çeken Ağaoğlu, şöyle devam etti:

"Sigorta şirketleri, torba yasayla kendilerine sağlanan her türlü güvence ve kolaylığa rağmen halen zorunlu trafik sigortası primlerini düşürmedi. Önümüzdeki dönemde de düşecek gibi görünmüyor. Şirketlerin yüksek primler için elinde hiçbir mazeret kalmadığı halde trafik sigorta primlerinin düşürülmemesi, kartel yapılanması olduğunu düşündürüyor."

"Sigorta şirketleri sadece poliçe düzenleyip para topluyor"

Ağaoğlu, kaza yapan kişinin, her türlü zorunlu trafik sigortası olmasına rağmen, hem kendi zararını hem de karşı tarafın hasarını ödemek zorunda kalacağını vurgulayarak, "Burada sigorta şirketlerinin hiçbir riski yok. Para veriyorsunuz, sigorta yaptırıyorsunuz ama yaptığınız kazalarda hasarı siz ödüyorsunuz. Bu durumda sigorta yaptırmanın hiçbir anlamı kalmıyor. Sigorta şirketleri sadece poliçe düzenleyip para topluyor. Kazanan tek bir taraf var o dasigorta şirketleri" dedi.

Ağaoğlu, "Önceden 'ağır kusurlu' olan ibarenin sadece 'kusurlu' olarak düzenlenmesi, tüketiciyi önümüzdeki günlerde çok mağdur edecek." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 58
  • cem 7 yıl önce Şikayet Et
    lütfen bir çare
    Cevapla
  • Pamir 7 yıl önce Şikayet Et
    Devlet, bankaları aracılığı ile bu sigorta işine girsin, rekabet oluşsun bakalım kim kaç paraya yapacak. Ama vatandaşı düşünen kim?? Aha buraya yazıyorum. Bir düzenleme olmazsa(böyle değil tabiki) bir sigorta uğruna akp yi satarım. Geçen sene 200 tl bu sene 700 tlel insaf el insaf.
    Cevapla
  • ibrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    eskiden kaza sigortasıydı şimdi kaza sik ortası oldu hükümet uyusun vatandaş kazıklanmaya devam edilsin ayıp günah
    Cevapla
  • birlik 7 yıl önce Şikayet Et
    bu soygun durdurulamasa hükümet ilk seçimde bedelini ağır öder hiç bir devlet halkını sigorta şirketlerine böyle soydurmuyor
    Cevapla
  • SsSsSsSsS.. 7 yıl önce Şikayet Et
    Devlet uyuyomu ??? bu nasıl bir vicdann !!!!!!!!!!!!!!! resmen devlet halkını sigorta şirketlerine parçalatıyoooo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle