Full Petrol'ün depoları tamtakır boşaldı

MASAK'ın geçen yıl European Tabacco adlı şirketin de içinde bulunduğu bazı kurumlara 'yurtıdışı ticaretle terör örgütüne kaynak sağlamak' suçlaması ile başlattığı operasyon Full'e de büyük darbe vurdu. Full Petrol'ün depoları tamtakır boşaldı!

Full Petrol'ün depoları tamtakır boşaldı
Full Petrol'ün depoları tamtakır boşaldı
GİRİŞ 22.01.2013 11:35 GÜNCELLEME 22.01.2013 13:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Full Petrol, istasyonlarını Lukoil'e kiralıyor.

Vatandaşa ucuz akaryakıt satarak ve kampanyalarla adını duyuran Full Petrol fazla dayanamadı. En son Doğan Holding'e şirketin yüzde 60'ını satmaya kalkan şirket şimdilerde akaryakıt alacak parayı bile bulamadığından depoları boş kaldığı iddia edilen Full Petrol'ün Lukoil'e kiralandığı ileri sürüldü.

dunya.com'um edindiği bilgilere göre Full Petrol, istasyonların işletmesini 5 yıllığına 300 milyon dolar karşılığında kiralamak için Lukoil'le anlaştı.

Anlaşmanın Şubat başında kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Doğan vazgeçmişti

Sektöre 'ucuz' akaryakıt ile giren ve geçtiğimiz aylarda Doğan Holding ile oturduğu ortaklık masasından Mali Suçları Araştırma Kurumu'nun (MASAK) raporu ile son anda eli boş kalkan Full Petrol'ün depoları tamtakır boşaldı.

Mali güçlük içinde olan şirketin bu yüzden ürün alamadığı ifade edilirken son iki-üç gündür istasyonlarında akaryakıt satışı yapılamadığı öğrenildi. Birçok istasyonda, gelen müşteriler 'Depomuzda yakıt yok' diye geri çevrilirken sektörde Full Petrol'ün kendi sahibi olduğu istasyonlarını Rus Lukoil'e kiralamak üzere görüşmelere başladığı konuşuluyor.

MASAK'ın geçen yıl European Tabacco adlı şirketin de içinde bulunduğu bazı kurumlara 'yurtıdışı ticaretle terör örgütüne kaynak sağlamak' suçlaması ile başlattığı operasyon Full'e de büyük darbe vurdu. Operasyona konu olan European Tabacco adlı şirketinin Ar Şirketler Grubu çatısı altında olmasının da etkesi ile grubun bir diğer şirketi Full, Doğan Grubu ile oturduğu satış masasından kalkamadı. Bir süredir Full Petrol'ü satın almak için görüşmelerde bulunan Doğan Grubu, operasyonu gerekçe göstererek Full'ün yüzde 60'ını satın almaktan vazgeçtiğini resmen bildirdi.

Ar Şirketler Grubu European Tabacco'yu daha önce sattığını gazete ilanları ile duyursa da Doğan Grubu'ndan geri dönüş olmadı. Türkiye genelinde 53 istasyonu bulunan Full'ün bir süredir ödeme güçlüğü içinde olduğu konuşuluyor. Full'ün İstanbul, Ankara, Bursa, Bodrum, Kocaeli, Mersin, Eskişehir ve Antalya'da bulunan istasyonlarında akaryakıt için gidenler, 'Tesislerle ilgili bir sorun var' ya da 'Ortaklık görüşmelerin nedeniyle belirsizlik yüzünden benzin satamıyoruz' cevaplarla karşılanıyorlar. Nitekim bizim de tek tek aradığımız birçok istasyondan aldığımız yanıt da benzer oldu.

Sektör temsilcileri, bir süredir Full'ün maddi sıkıntı çektiğini doğruluyordu.

KAYNAK: DUNYA.COM
YORUMLAR 2
  • MUSTAFA YILDIRIM 11 yıl önce Şikayet Et
    devlet 2 sektöre kolay kolay izin ve lisans vermiyor.. devletin 2 önemli vergi toplama kalemi var biri sigara& lakol diğeri akaryakıt (yurt içi) bu firmanın tüm istasyonları kendine ait ve dünyanın en büyük bakliyatçısı. ne olduysa bir anda linç kampanyası başladı sebebi nedir ki? firma geçen senelerde terör ile ilgili soruşturma açılmış ama düşmüştü. galiba bazı sektörlerde bazılarının baya canını acıttı..
    Cevapla
  • alihaydardonmez 11 yıl önce Şikayet Et
    full yabancıların mı işine gelmedi. petrol piyasasının tamamına yakını yabancı şirketlerin elindeyken ben böyle bir habere şüphe ile bakarım eğer full masak tarafından teröre para aktarıyorsa tesbit eder hukuki işlemle şirketi bitirirsiniz ancak haber gerçekleşmeden yapılan linç giriişimi olur full şirketinin sahip olduğu europian tabacconunda tek yerli sigara üreticisi olması yabancılara çalışmak olmuyor mu her içerifdeki mücadele siyasi ve ekonomik yabancılara yarıyor daha dikkatli ve yerli gözle bakalım olaylara
    Cevapla