Sermaye Piyasası Kurulu'nda bir şair

Sermaye Piyasası Kurulu yönetimine ilk kez bir 'şair' atandı. İktisat profesörü olan ancak şair kimliğiyle tanınan Nurullah Genç, SPK yönetim kuruluna girdi.

Sermaye Piyasası Kurulu'nda bir şair
Sermaye Piyasası Kurulu'nda bir şair
GİRİŞ 02.01.2013 10:41 GÜNCELLEME 02.01.2013 11:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yeni yıldan önce Meclis'ten geçerek yürürlüğe giren Sermaye Piyasası Kanunu ile SPK yönetimi görevden alındı ve yeni yönetimde yer alacak isimlerin ataması önceki gün yapıldı. 

Prof. Dr. Vedat Akgiray'dan boşalan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığı'na Vahdettin Ertaş üyeliklerine de Bekir Sıtkı Şafak, Bülent Gökrem, Nurullah Genç, Birol Küle, Himmet Karadağ ve Murat Koç atandı.

Yönetime giren yeni isimlerden Prof. Dr. Nurullah Genç ise iktisatçı özelliğinin yanı sıra şair kimliği ile de dikkat çekiyor.

NURULLAH GENÇ KİMDİR?

1983 yılında Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nü bitiren Prof. Dr. Genç, aynı üniversitede yüksek lisansını tamamladı. Yine aynı üniversiteden doktor, doçent ve profesör unvanlarını aldı. Genç son olarak, İstanbul Ticaret Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi'nde İşletme Yönetimi, Yönetim ve Organizasyon, Uluslararası İşletmecilik dersleri veriyordu.

ÖDÜLLÜ ŞAİR

Şair kimliği ile de tanınan Genç'in çok sayıda şiir kitabı bulunuyor. Çok sayıda ödül alan Genç'in eserleri arasında, 'İntizar, Yağmur, Rüveyda, Aşk Ölümcül Bir, Gül ve Ben, Hüznün Lalesidir Dünya, Sensiz Kalan Bu Şehri, Yürüyelim Seninle İstanbul'da, Müpteladır Gemiler Benim Denizlerime, Her Şey Yanıp Gül Oldu, Siyah Gözlerine Beni de Götür, Tutkular Keder Oldu' da yer alıyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • osman 11 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler hayırlı olsun. saygıdeğer hocam tebrik ediyorum ALLAH hayırlı mübarek etsin. selam ve dua ile...
    Cevapla