Not artışı ile silah sesine ilginç bağlantı

Ekonomist Süleyman Yaşar, Fitch'in not arttırımı ile Başbakanlık'ta patlayan silahın birbiriyle ilişkili olduğuna dikkat çekti...

Not artışı ile silah sesine ilginç bağlantı
Not artışı ile silah sesine ilginç bağlantı
GİRİŞ 05.11.2012 18:58 GÜNCELLEME 05.11.2012 21:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Samanyolu Haber TV'de yayınlanan Haber Ekranı programına konuk olan Ekonomist Süleyman Yaşar , Fitch 'in not arttırımı ve Başbakanlık'ta duyulan silah sesleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu...

Süleyman Yaşar, Fitch'in not arttırımı ile "Türkiye'nin ekonomik büyümesi reel faizlerin üzerinde bir trende oturmuştur" demek istediğini ve bu cümlenin çok önemli olduğunu söyledi. Yaşar, faiz lobisinin sürekli bu konu üzerinde oynamış olduğunu, çünkü Türkiye'de reel faizleri büyüme hızının üzerinde tutarak Türkiye'yi istikrarsızlaştırdıklarını belirtti.

Süleyman Yaşar sözlerine şöyle devam etti:

"2011 seçimleri öncesinde Başbakan Erdoğan "Reel faizlerin sıfıra yakın olmasını istiyoruz" dediğinde mitingin dönüşünde konvoyu silahlı saldırıya uğradı. Ve o konuşması devamlı spekülasyon konusu oldu. Erdoğan'a göre de reel büyüme hızının reel faizlerin üzerinde sürdürülebilir kılınması esastı. Bunu sürekli faiz lobisi engellemeye çalıştı.

Fitch'in not arttırımının çok olumlu, bundan sonra bunu olumsuza çevirmek için pek çok girişim yapacaklardır. Bakın bugün Başbakanlık'ta silahın patlatılması, not artışının hemen ardından geldi. Başbakan reel faizlerin sıfır ya da sıfıra yakın olmasını istiyoruz dediğinde konvoyuna suikast yapıldı. Bugün not artırıldı ardından başbakanlığın önünde bir silah patlatılıyor. Bunlar sebepsiz değil, dolayısıyla Türkiye'nin istikrarsızlaştırılması isteyen, not artırımının getireceği olumlu havayı olumsuza çevirmek isteyen grup ve lobiler bu tür eylemler yapıyorlar."

YORUMLAR 5
  • yavuz kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    hiç güleceği yokmuş gülmüş. o kadar anlıyorsun işte
    Cevapla
  • Osman Yavuz 11 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH razı olsun. sabah sabah hiç güleceğim yoktu sayende güne ne ile başladık hocaa...
    Cevapla
  • alat asim 11 yıl önce Şikayet Et
    silah olayı dümen ise, tc yapmıştır. yabancılar hisselerini yüksek satmak için not arttırıyorlar. yutmayalım.
    Cevapla
  • Hasan 11 yıl önce Şikayet Et
    bende ayni uyarida bulunmak istiyorum tsk'ya karakollara dikkat edelim lutfen..... cok kisa bir sure sonra karakollara saldiri olabilir! bu gelismeyi hazmedemeyenler yine sahneye cikabilir!
    Cevapla
  • and 11 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru. faizler anormal yüksek çok fazla tefeciden beter bankalar tam bir soygun ALLAH kurtarsın.
    Cevapla