Fransa'daki terör saldırısının sebebi petrol mü?

Fransa'daki terör saldırısının arkasında büyük devletlerin petrol paylaşımı mı var? Olaya bir de böyle bakın!

Fransa'daki terör saldırısının sebebi petrol mü?
Fransa'daki terör saldırısının sebebi petrol mü?
GİRİŞ 14.01.2015 07:59 GÜNCELLEME 14.01.2015 07:59
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen saldırı kamuoyunun gündemini meşgul ederken çeşitli iddialar ortaya atıldı. Haber7 de bu iddialardan farklı olarak "Savaş neden Ortadoğu’da hiç bitmez ya da Fransa’da son olaylar bize neyi anlatır?" başlığıyla bir analizi okuyucuları için kaleme aldı. 

Analizde farklı bir bakış açısı ele alınarak Amerika, İngiltere ve Fransa arasında enerji bölüşümüne dikkat çekilerek, Fransa'da terör saldırısının neden Yemen El-Kaidesi'ne bağlandığına dikkat çekildi. 

İşte o analiz: 

"Amerika için 11 Eylül ne idiyse, bu saldırı da Fransa için hatta Avrupa için odur denebilir.

Fransa yeni dünya düzeni içinde geldiği nokta itibariyle hiç de ümit ettiği yeri alamadı. (-ki bu düzenleme hep Ortadoğu coğrafyasında daha geniş hali ile tanımlamak gerekirse İslam coğrafyasında yapılır- ) Yani bir başka deyişle Amerika ve İngiltere’nin (Shell ve BP) yeni enerji bölüşümünde ve siyasal nüfuz çalışmalarında Fransa (Total) ve Avrupa geride kalmıştı.  

Oysa özellikle Kuzey Afrika onun değil miydi? Hem bu topraklarda hem de diğer petrol coğrafyasında Total neden istediği kadar pay almayacaktı ki! Ya da almasındı ki!
Hadisenin Yemen El-Kaidesi'ne bağlanması Kuzey Afrika ve yakın coğrafyası için başka projelerin başlangıcı mı sorusu da akla gelen bir soru olarak karşımızda durmakta.

Diğer bir soru ise faillerin alelacele katledilmesi neden ola ki?

Demokrasinin beşiği olarak bilinen Fransa neden “adil” yargılamayı hiç düşünmedi acaba?

Başlıktaki birinci sorumuzu bir kez daha hatırlatarak devam edelim;

Savaş Ortadoğu’da/İslam coğrafyasının çok büyük kısmında neden bitmez?

Bitmez, çünkü savaşın korkunç yüzünü, acımasız tahribini yüzyıllarca bağrında yaşadı Avrupa, Ortaçağ öncesi ve sonrası vahşet ebedi misafirdi oralarda. Ama, Avrupalı beyaz ve Hıristiyan adam bu dehşetin en son örneğini 1. ve 2. Dünya savaşlarıyla yaşadı, ağır bedeller ödedi, çok insan öldürdüler, tarihi kıymetlerini kaybettiler… Ama savaşları ve hesapları hiç bitmedi ve bu gidişle biteceği de yok! 

Ve bir karar aldı bu adamlar; bundan böyle savaşlar Avrupa ve Amerika da olmayacak kara ve kıta Avrupası huzur içinde yaşayacak… Savaşların coğrafyası Ortadoğu'dur! "Oralar bizim arenamızdır" artık dedi… Nasıl olsa buralarda insan da, toprak da, Müslüman da değersizdi onun için. Tahrip edilen değerler ise zaten tahrip edilmeliydi…

Hesabı hep bu arka bahçede görmeyi kararlaştırdı. Bu hesap ayrıca güneydekilerin de ekmeğini yağlardı... Artık hepsinin dini, siyasi, ekonomik ve akla gelecek tüm kanlı hesapları ve savaşları oralarda yapıla! Dendi ve böyle devam ediyor.

Yine dönelim Fransa ya; petrol, topraklar, petrol yolları ve müstemlekeler ve kuklalar ve oyuncak demokrasiler yeniden pay ediyor “Milites Christi” (İsa’nın şovalyeleri) tarafından, eğer bu şövalye ordusuna katılmaz ve yeterli asker vermezsen ganimetten de faydalanamazsın bu bir “Milites Oil” (petrol ordusu) dir.

İşte bu gemiye binmek ve hesap ettiği ganimeti almak için miydi tüm bunlar, yakın zamanda göreceğiz Fransa’nın Kuzey Afrika ve Ortadoğu’daki hamle ve hareketlerini. Yemen El-Kaidesi Fransa ve Avrupa ve Amerika ve İngiltere için nasıl tehdit olacak bir anda acaba bakalım…

Unutmadan, bir de artık Avrupa bireysel özgürlükleri çok buluyor olabilir, bu genişlik Avrupa devletlerini birçok alanda ciddi sıkıntılara soktu, hem ekonomik, hem sosyal hem siyasal hem de nüfus hareketleri bir şekilde kontrol altına alınmalı. 

Bunu yolu ise bir atışta onlarca, yüzlerce, binlerce… Kurbağayı ürküten taş olan “terör”! ve hatta İslami terör!

Akıbet hayır olsun çünkü biz biliriz ki neylerse güzel eyler!"

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • nihat 9 yıl önce Şikayet Et
    müslümanlık isimlerde bir kimlik olarak kaldığı müttetçe ortadoğu da hainler eksik olmaz olamyıncada ortalık kan gölüne döner.dönmeye devam eder,bu başka birşey Türkiye ve fransa son durakta rusyaya yakın duruyorlar bonbalarda ondan patlıyor olmasın.usd hemen aöıkladı bombalar patlamaya devam edebilir diye.organize onlardan gibi haberleri var çün ki korkutarak terbiye etmeye çalışıyorlar.
    Cevapla
  • kul 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir film aktörler seçilmiş aklı başında olmayan kahramanlık aşığı tipler o kaçan kadının ilk hallerine bir bakın bikinili sarmaş dolaş lar bu işin arkasında Mossad İsrail ve ortakları var dergi zaten kendini hedefe koymuş yaptıkları ile sadece güvenlik zafiyeti oluşturulup fitne mayalanmış pişirilip servis edilmiş biraz aklı olan zaten görür tezgah Müslümanlar üzerine çünkü yolunan tavuk onlar elden kaçmaması gerekli Müslümanın aklı bir başına gelirse vay bu güruhun haline yandı keten helva bakalım günler nelere gebe Rabbim neyler neylerse güzel eyler....
    Cevapla
  • yakında 9 yıl önce Şikayet Et
    yakında nasıl bir yok oluşla yok olduklarını görecekler!
    Cevapla
  • çuvaldız 9 yıl önce Şikayet Et
    Ortadoğu gerçek müslüman gibi birlik olsaydı ,müslüman müslümanı arkasından vurmasaydı batı ortağuya adım bile atamazdı. Malesef sorun bizde , müslüman alemi olarak kendimizi düzeltmediğimiz sürece de batı tarafından bu planlar sürekli yapılacak ve uygulanacak. Aramızda ki çatlaklar ile buna müsade ettiğimiz sürece bu böyle devam edecektir. Sorunu karşı tarafta aramak bahane olamaz, olmamalı.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Kılıcımız parladıkça düşmanın gözü ondan ayrılıp bizi göremez. Ama Allah esirgesin, bir gün paslanır da yaltırıklanmazsa düşman bizi görmek değil, bir de tepeden bakar. Yavuz Sultan Selim Han !
    Cevapla