AK Parti-CHP-MHP anlaştı! Af geliyor!

Emlak, su ve çevre borçlarına da af geliyor

AK Parti-CHP-MHP anlaştı!  Af geliyor!
AK Parti-CHP-MHP anlaştı! Af geliyor!
GİRİŞ 15.06.2014 14:42 GÜNCELLEME 15.06.2014 14:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Meclis Alt Komisyonu'nda görüşmeleri önceki akşam tamamlanan torba yasa tasarısının kapsamı daha da genişledi. Buna göre, belediyelerin tahsil ettiği emlak, su ve çevre temizlik vergisi borçları da affedilecek.

AK Parti, CHP ve MHP'li vekillerin imzasıyla verilen önerge uyarınca 2014'ün birinci taksiti de dahil olmak üzere emlak vergisi borçlarını ödemeyenlere peşin veya 36 ay içinde 18 taksitle ödeme imkanı getirilecek. Gecikme ceza ve faizleri silinecek.

Enflasyon oranında güncellenecek ana para üzerinden ödeme yapılacak. Çevre temizlik vergileri ile su borçları da aynı yöntemle yeniden yapılandırılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'na yeni öğretmen alımı için 40 bin kadro verilmesi ve barajın işçi sendikaları lehine düşürülmesi de paketle getirilen düzenlemeler arasına ilave edildi.

Torba yasa tasarısının üst komisyon görüşmeleri 17 Haziran Salı günü yapılacak.

YORUMLAR 3
  • Mahmut 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz vergileri catır catır odeyelim üstelik belediye bunları maliyeden gizli topluyor. arasına birde sessiz sedasiz bir kac yıl dan beri , kultur tabiat diye birsey eklediler. buna belediye baskanı ve ailesini yandasını kalkındırma fonu diyorlar. birde isterse gizli hesap veya cifte hesapta vergi adına para tolayabilir cunki baskanların insafında. kurnazlık yapıp kendi adamından eksik vergi aloyorlar. Maşiye belirlemeli ve denetlemeli. simdi bizim ilce de basladı tabiat vergisi altında vergi almaya. İnsanlar olmus koyun. Vunun vebalini kim odeyecel. biz odedik onlara af ola.
    Cevapla
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    DOĞRU BULMUYORUM. Vergisini ,dişinden tırnağından artırıp,zar zor zamanında ödiyen dürüst vatandaşlar keriz yerine konuyor bir bakıma.adeta vergiyi zamanında ödememek teşvik ediliyor. sen vergiyi zamanında ödeme,bekle,nasılsa bir şey olur,af neyin çıkar,karlı çıkarsın deniyor.
    Cevapla
  • aynen 9 yıl önce Şikayet Et
    Af da etmezsen, UTANMAZLARKI hic ödemeyecekler, bari ana parayi ödesinler, tanidigim kac tane utanmaz var, hep agliyorlar, yok diye, ama ellerinde cep telefonu, kahve, sigara, internetsiz doalsmiyorlar
    Cevapla