Kaçağı yakalayan memurun cebi dolacak

Kaçakçılıkla mücadele kapsamında ödül yönetmeliğinde değişikliğe gidiliyor. Buna göre kaçağı tespit eden memurun ikramiyesi artacak ve ihbarcı korunacak.

Kaçağı yakalayan memurun cebi dolacak
Kaçağı yakalayan memurun cebi dolacak
GİRİŞ 25.04.2014 08:18 GÜNCELLEME 25.04.2014 09:08
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye ekonomisini her yıl milyarlarca liralık kayba uğratan kaçakçılıkla mücadelede yeni bir dönem başlıyor. Kaçakçılıkla etkin mücadele kapsamında ödül yönetmeliğinde değişikliğe gidiliyor. İhbarcıya ve kaçağı bulan görevliye verilecek ödüller, tazminatlar ve ikramiyeler tek bir çatı altında toplanıyor. İhbarcıyı koruyacak sistemde kamu kurumlarının farklı usuller izleyerek süreci zorlaştırmasının da önüne geçilmesi planlanıyor.

Saydamlık daha da artacak

Teknik sürecin devam ettiği çalışmanın bitirilmesi halinde Meclis'in gündemine gelecek. Mevcut uygulamalarda tazminat ve ikramiyelerin çerçevesinin tam olarak çizilmediğine dikkat çeken üst düzey bir ekonomi yetkilisi yeni dönemde saydamlığın daha da artırılacağını kaydetti. İhbar sonucu alınan ikramiyeleri ve kaçakçılıkla mücadelenin ödül sistemini yeniden düzenleyen çalışma hakkında bilgilendirmede bulunan bir ekonomi yetkilisi "Çalışmanın temel amacı Türkiye ekonomisini her yıl milyarlarca liralık kayba uğratan kaçakçılık olaylarının en az seviyeye indirilebilmesi. Bu kapsamda ödüllendirme mekanizmasının daha etkili çalışması amaçlanıyor. Farklı kurumlar tarafından yapılan uygulamalar tek çatı altında toplanacağı için de daha etkili sonuçların alınabileceğini düşünüyoruz" dedi. Yeni dönemde kurumlar arası eşgüdümün artırılması, elektronik ortamda yapılan işlemlerden vergi kaybı doğmasının önlenmesi konuları ön plana çıkıyor. Caydırıcılığın artırılmasına yönelik düzenlemelere ağırlık verileceğini ifade eden üst düzey bir yetkili "Her kurum mevzuatla ilgili değişiklikleri bildiriyor. Hürriyeti bağlayıcı cezada da idari para cezasında da yaptırımlar artabilir" dedi.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 9
  • güven 9 yıl önce Şikayet Et
    bizim kanunlar suistimal etmek, sömürülmek ve yetkililere menfaat sağlamak için yapılır,o yüzden her gün binlerce ölüm,haksızlık ve zulüm olur.Kalkındık vb.tarzı ise 5-10000 kişi için doğrudur.Aksini iddia kimse edemez,en yetkilisi bile.
    Cevapla
  • adam75 9 yıl önce Şikayet Et
    şikayet ettim . "buda bizimleydi" dediler; tanık değil sanık sandalyesine oturdum. avukat masrafları ve 7 senedir çektiğim sıkıntı bana yetti DE arttı bile. adamlar tanıdıkları ve paraları ile hukuktaki boşlukları iyi kullanıyorlar, sen 1 avukat tutuyorsun - onlar 10 avukat tutuyor. sonuç: "senin avukatın bile beziyor". -BEN ŞEHİT TORUNUYUM , TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI KİMSEYE YEDİRTMEM .. BUGÜN OLSA YİNE AYNINI YAPARIM. ÖDÜL FALAN İSTEYENDE YOK. YETER Kİ ........................... (YETKİLİLER BOŞLUĞU DOLDURSUN LÜTFEN).
    Cevapla
  • arif aparı 9 yıl önce Şikayet Et
    İHBAR. Evet haber doğruysa hakkımı istiyorum.Fetullah Hocaya ait cemaat okulları incelensin.Vergi kaçağına göre ödül alırsam TÜRKİYENİN EN ZENGİNİ olacam.Tüm dershaneleri özel okulları,Bank Asya,Dernekleri inceleyin lütfen.
    Cevapla
  • Ahmet Naci Akıncı 9 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet üresin. Ihbar ve şikayetlerin değerlendirilip ihbarcıya tazminat verilebilmesi için bazı şartlar vardır ve tamamı sağlanmalıdır sizin olayınız nasıl bilmem lakin sizin ihbar ettiğiniz şahıs için daha önce kurul bünyesinde incelenecek mükellef listesine alındıysa size ihbar tazminatı verilemez bunu siz bilemezsiniz sizin ihbarınız ilemi sadece incelendi yoksa incleneckmiydi ikinci husus hiçbir denetimden yada müfettiş mükellefe ihbarcı ismi vermez vergi dairesindeki memurlara dikkat et derim çünkü ekseriyetle oradan öğreniliyor yasak olmasına rağmen şayet iddianızı ispatlayabilirseniz o vergi denemeni hakında suç duyurusunda bulunup şikayet etmeniz gerek saygılar
    Cevapla
  • Atila KOÇ 9 yıl önce Şikayet Et
    ahanda köşeyi döndük yine. tüm kuyumcular vergi kaçırıyor, bakın vergi levhalarına görürsünüz, maliye bakanıda biliyor bunu hadi ihbar ettim napacaksınız, sölümmüüü kocaman bir hiç
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle