Acun Ilıcalı'nın borsadaki serveti

İmzasını attığı eğlence ve yarışma programlarıyla ekranın dahi çocuğu unvanını alan Acun Ilıcalı, zirveye giden yolda zekasıyla rakiplerine fark attı. Fark atttığı yıllar içinde de parasına para kattı.

Acun Ilıcalı'nın borsadaki serveti
Acun Ilıcalı'nın borsadaki serveti
GİRİŞ 20.11.2013 15:22 GÜNCELLEME 20.11.2013 15:22
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Ekranın dahi çocuğu, iş dünyasının vergi rekortmeni Acun Ilıcalı'yı kanal sahibi yapan önemli ayrıntı..

Allah “Yürü ya kulum” dedi, o koştu… Muhabirlikten başladığı televizyon dünyasında kısa denecek bir sürede önce patronluğu yükseldi, şimdi de kanal sahibi oldu.

Öyle ki Ferit Şahenk'ten 70 milyon TL'yi aşan bir transfer ücreti aldığı, 2011'deki program gelirlerinin 90 milyon TL'ye yaklaştığı hala akıllarda.

Tüm bunlara rağmen geçtiğimiz hafta bir röportajında “‘Show TV'den büyük alacağım vardı. Ona güvenerek bankalar bana kredi verdi. Bankalara borcum 30 milyon liraya kadar çıktı. 6 yıl zirvedeydim ama neredeyse batıyordum” diyen Ilıcalı, talihinin 2012'de Star TV ile anlaştıktan sonra döndüğünü ima ederek, borçlarını ödemeye başladığını, parayla buluşunca da ilk işinin kanal almak olduğunu söyledi. Ancak çok kimsenin bilmediği önemli bir ayrıntıyı konuşma dışında bıraktı: “Borsadaki milyonları…”

Borsagundem.com, 11 ay önce yayınladığı haberde, Acun Ilıcalı'nın, televizyon programlarından kazandığı servetini borsada değerlendirdiğini ortaya çıkarmış, Ilıcalı da aynı gün Cnbc-e'de katıldığı canlı yayında manşetimize verdiği yanıtta, parasını yöneten portföy için, “Uzun yıllardır tanıdığım, güvendiğim, çok sevdiğim arkadaşlarım. Paramı borsada bire beş yaptılar” demişti.



O günden bugüne yeni anlaşmalar, yeni kanal, reklamlar derken Acun Ilıcalı'nın serveti arttı. Doğal olarak borsadaki yatırımı da. Son günlerde yanından ayırmadığı arkadaşı,  ‘borsadaki kasası' denen Esat Yontunç ile İngiltere Başkonsolosluğu'nda bir davete katılan Ilıcalı'nın borsadaki serveti iddialara göre 60 milyon TL'yi aştı. Kulislerden Borsa Gündem'e ulaşan söylentileri göre ise Acun Ilıcalı, TV8'i de bu parayla aldı.

Borsagündem

YORUMLAR 16
  • erkan yildiz 10 yıl önce Şikayet Et
    Yürü Ya Kulum!!. Kıymetli arkadaşlar, dostlar merhaba, Bizler nefslerimizin öylesine emri altına girmişiz ki farkında olmadan onun bizi attığı dehlizleri ayırt edemiyoruz. Eğriyi doğru, doğruyu eğri sanma misali. Bu dehlizlerden biri Allah adına bilgisizce konuşanlarla ilgili, bu konuda HACC suresi 3. ayeti mealen sizlere hatırlatmak istiyorum; insanlardan öyleleri vardır ki Allah hakkında ilimleri olmaksızın tartışırlar ve en azgın şeytanlara tabi olurlar. Bu ayeti Allah CC yürü ya kulum demediği ancak bir kısım insanların özellikle bunu diğer insanlara kabul ettirip tüm eğrileri doğru gösterme çabalarından dolayı hatırlatıyorum. Bir diğer hatırlatmam ise Şura suresi 20. ayeti olacaktır. "Kim ahiret kazancı isterse biz onun kazancını arttırırız, kim dünya kazancı isterse ona da arttırırız, ancak onun ahiretten nasibi yoktur, Yani böyle diyen bir Allah hiç Yürü Ya kulum der mi? Selametle
    Cevapla
  • ekgelir1 .tk 10 yıl önce Şikayet Et
    Acun'un önemi. Acun olmasaydı ne olurdu biliyor musunuz? Televole gibi programlar bu kadar etkili olmazdı. Yabancıların orasını burasını görmezdik belki. O günahları işlemezdik. Şu anda haftanın bilmem kaç günü televizyona hapsedilip ahlakımız kirlenmezdi. Kim bilir!
    Cevapla
  • Demirci Kawazaki 10 yıl önce Şikayet Et
    Acun ILICALI dahisi mi zekisimi :D güldürmeyin beni.. Kim sizi 2 yıl boyunca dünyanın en güzel tatil bölgelerine gönderip bedava ye iç eğlen çekim yap sonrada bunları dönünce tele molede montajlayarak yıllarca yayınlayalım sende meşhur olursun derki . Tutulup tutulmayacağını bilmeden kim böyle bir yüklü maliyete girişir ? Her hafta programlarında 4 dakika brezilyada 5 dakika ispanyada 3 dakika miami de görünürken o görüntülerin ne kadar önce çekildiğinden haberiniz varmı hiç ? Ülkemizdeki yaptığı tüm programlar yabancı programların çakma versiyonlarıdır bumu dahilik bumu zeka . Kusura bakmayın ama benim sözlerim kıskançlıktan değil objektif bakmaktan dolayı böyle açıktır. Acun şişirilmiş medya balonudur belli çıkar çevrelerince kar amaçlı kullanılmaktadır . İnsanları uyutmak için görevlendirilmiştir. Ömrünü televizyonculuğa harcamış kaç kişi bu serveti elde edebilimiş şimdiye dek :) birde HELAL diyorsunuz Telemole parasına komikşeyler sizi.
    Cevapla
  • Serdar Yavuz 10 yıl önce Şikayet Et
    bizde neden 1 e 1 kazandıran yok.. kim bunlar.nasıl 1 e 5 kazandırmışlar?biz neden 1 e 1 kazanamıyoruz.bizede 1 e 1 kazandıracak bir dost yokmu?
    Cevapla
  • serdar onurlu 10 yıl önce Şikayet Et
    vayy bee. spor muhabirliği ve arkadaşların evinde beleşe kalınan yıllardan sonra elinde mikrofon ile turistlerin, soğuk ülkelerin beyaz tenli kızları ile plajlardaki esmer gacıların orasının burasının pazarlandığı telezole tarzı programlar ile başlayan bu süreç Osman TAN gibi ona benzer yollarda yürüyenler gibi belirli bir yerde bitmektense bu seviyeye kadar geldi..çok ilginç bir örnek..nasıl oldu da bu kadar tepki alan programlar bu kadar güncel kalabildi uzun yaşayabildi..haber bültenlerinde bile bu programların reklamı kokan haber niteliği taşımayan şeyler seyrettik durduk..gözümüze gözümüze sokuldu izlemek istemediğimiz şeyler..aynı hızla düşenleri çok gördük
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle