Varlık Barışı'nın meçhul zengini tanıdık çıktı

2009'da parayı getirmeyen Ali Türkan'ın, bu yılki Varlık Barışı'nda da 20 milyarlık beyanda bulunduğu idda edildi.

Varlık Barışı'nın meçhul zengini tanıdık çıktı
Varlık Barışı'nın meçhul zengini tanıdık çıktı
GİRİŞ 13.11.2013 07:44 GÜNCELLEME 13.11.2013 14:12
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türk vatandaşlarının yurt dışındaki birikimini ekonomiye kazandırmayı amaçlayan Varlık Barışı'nın meçhul zenginleri netleşmeye başladı. Maliye ve bankacılık sektöründen edinilen bilgilere göre, meçhul zenginlerden biri Türkiye'nin yakından tanıdığı bir isim olan Ali Türkan. Varlık Barışı'nın 2009'daki uygulamasında 5.2 milyar lira getireceğini beyan eden ancak parayı getirmeyen Ali Türkan'ın bu yılki uygulamada da beyanda bulunduğu öğrenildi. Türkan'ın veya bir yakınının yaklaşık 20 milyar TL'lik beyanda bulunduğu ancak bugüne kadar vergisini yatırmadığı iddia ediliyor. Türkan'ın veya yakınının tahakkuk eden vergisini ödeyip ödemeyeceği ise Maliye'de merak konusu. 2009'daki uygulamada 5.2 milyar lira getireceğini beyan eden ancak parayı getirmeyen Ali Türkan'a, Maliye Bakanlığı 104.9 milyon lira vergi borcu çıkarmıştı.

6 milyar lira geldi

 Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamaları da Varlık Barışı'ndaki meçhul zenginleri doğruluyor. Toplamda iki isim yaklaşık 50 milyar liralık beyanda bulunmuştu. Ali Türkan dışında diğer meçhul zenginin ise işadamı grubu tarafından beyan edildiği tahmin ediliyor. Bakan Şimşek'in açıklamalarına göre, Varlık Barışı uygulaması kapsamında bugüne kadar Türkiye'ye getirilmek üzere beyan edilen toplam miktar 67 milyar 422 milyon lira. Bunun için tahakkuk eden vergi miktarı 1 milyar 348 milyon TL. Şu ana kadar Türkiye'ye getirilen miktar 6 milyar lirayı aştı. Kasım ayı başı itibariyle ödenen vergi tutarı ise 121.2 milyon lira. Maliye, beyanda bulunup ödemeyenleri takibe alınacak.

YORUMLAR 8
  • Demirci Kawazaki 10 yıl önce Şikayet Et
    Siz cevap verin . İsviçre bankası bana 12 milyar doları bize yatır ne sana kaynağını sorayım nede vergı alayım dedi . bende olmaz öyle şey vatanıma götüreceğim dedim onlarda bana ne kaynağını sorarım ne vergi alırım nede başkalarına bu paradan bahsederim dedi bende dur bi düşüneyim dedim . ülkem ise bana 12 milyar doları bize getir söz mahkemede nereden bulduğunun hesabını fitil fitil verdireceğiz , %12 + % 8 + %3,5 vergisini keseceğiz yetmesse dahada keseceğiz, herkesede alenen herşeyini açıklayacağız dedi. siz cevap verin paranızı kime yatırırsınız .
    Cevapla
  • Bilo Villa 10 yıl önce Şikayet Et
    Cem Tekin. isvicre gercekten eskiden oyle idi. taaa haclilara kadar giden bir hikaye aslinda.. bir kaynakta haclilar ulkeleri olmamasina ragmen hristiyanligin askerligi adina devletlerden daha zengin hale geldiler ve devletlere borc verdiler taki bilmem hangi fransiz kralina kadar.. bu kral bir gecede bunlarin cogunu toplatip olduttu kalanlar dagildilar felan filan... bir kismi suandaki isvicre civarlarinda elan saklandigi ve gunumuz bankacilik sistemi bunlardan gelistigi kesin olmamakla birlikte buyuk ihtimal. hitler bile avrupayi yakar yikarken isvicreye dokunmamistir. ama su siralarda (1-2 yil belki 3) olaylar degisti. hatta isvicreyi cazip kilan bir unsur kalmadi diye espriler dolasmaya baslamisti bizim etrafimizda. dumenler muhakkak vardir ama simdi eskisi gibi degil. e devlette adam gibi sistem yapsin millette parasini ceksin. obur turlu ben neden paramin birdaha vergisini vereyim? onun destek vermesi lazim parami getiriyorum diye. para zaten pasa pasa duruyor.. dursun.
    Cevapla
  • Cem Tekin 10 yıl önce Şikayet Et
    Bilo Villa (kardes). isvicrenin varligi bu bankalardir. ne kadarini ve neyi verdikleri goz onunde olan , dostlar alisveriste olsun dur. Genelini anlamak icin İsvicreyi ve isvicre tarihini bilmek lazim, Kurulusunu, eski zamanlari, nasil yasadiklarini avrupadaki roma donemi sonralarini v.s. Bircok Avusturya, Almanya eski zamanlarinda, yapamadiklarini, isvicreli lere yaptirlardi, onlarda girdikleri, koy kasaba ve sehirleri yakip yikar, onune geleni katlederlerdi, tarihte bazi kaynaklarda boyle yaziyor . en guzeli heralde eskiden oldugu gibi topraga gommek. ve kendi cozumunu bulmak. Devletimiz guclenip de adil olunca, cok 50 milyar dolarlar geri gelir..
    Cevapla
  • Bilo Villa 10 yıl önce Şikayet Et
    cem tekin. isvicre artik paranin temelini soruyor (tabi 1-3 milyon dolarlari felan sormuyor) gerekli durumlarda eger sahislarin devlet kademelerinde (millet vekili, bakan, vali v.s.) direk baglantisi veye birinci veya ikinci dereceden baglantisi varsa ve vatandasi oldugu ulke isvicre bankalarindan hesaplarini istiyorsa bunuda herhangi bir yolsuzluk ile alakali kahkeme kararini gosterebiliyorsa isvicre bankalari hesabi gosterebilir. yakin tarihte boyle bir degisiklik oldu.... yine digisti ise bilemem.
    Cevapla
  • Cem Tekin 10 yıl önce Şikayet Et
    Parasi olanlar ve dunyada vergi sistemi.... BANKALAR... Bircok dunya ulkesinde. resmi veya gayri resmi, İsvicre de Herkezin bildigi sekilde , İnsanlar bankalara yatırmis olduklari paralarini vergi icin beyan etmek zorunda degil, milyarlarca dolar veya euro parasi olsa da bankaya yatirir, isterse benim 200 bin dolarim var der, Bankalar da kisilerin paralarini acıklamak zorunda degildir. gectigimiz yillarda bu tur durumlardan dolayi, ABD isvicreye baski yapmis ve bilgileri istemistir. Soyle bir soylenti vardir. İnsanlar kendini güvende hissettigi ve kendi ulkelerine güvenmedigi icin parasini buradaki bankalara gönderirler. veya yatirirlar. Bircok zengin Turk ve devlet baskanlari bile var, Saddam, Kaddafi, veya benzer bircok, sanatci, aktor zenkin fabrikator. bunlar bazen kendi birikimlerini en yakinlarina bile soylemezler. Bazen bu tur insanlar ortadan kaybolur, faili mechul veya goz goze olurler, Trafik kazasi, cinayet, suikast, darbe, devrilme, v.s. Veeee BU Paralar o bankaya kalir. Bazilari derki bunu banka sahipleri yapiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle