TBMM'de bulaşıklar ortada kaldı

Meclis yemekhanesinin bulaşık deterjanı ihalesi TSE standardı şartı nedeniyle iptal edildi. Yemekhanede bulaşıkların yığılma tehlikesi var. Her gün 8 bin kişinin yemek yediği TBMM'de bulaşıklara Kamu İhale Kurulu'nun eli değdi, bulaşıklar deterjansız kalma tehlikesiyle yüz yüze.

TBMM'de bulaşıklar ortada kaldı
TBMM'de bulaşıklar ortada kaldı
GİRİŞ 19.09.2013 09:34 GÜNCELLEME 19.09.2013 09:34

 Meclis geçen aylarda bulaşıkların temizliğinde kullanmak için deterjan ihalesine çıkma kararı aldı. 10 bin kilo bulaşık deterjanı, 7 bin kilo bulaşık makinesi parlatıcısı, 8 bin kilo bulaşık ön yıkama maddesinin alımını da içeren ihale için Meclis Başkanlığı, “Deterjanların ‘TSE'li olması şartını arayacağım” koşulunu da getirdi. Ancak firmalardan biri şikâyet edince, alınacak deterjanlardan hiçbirinin TSE koşuluna uymadığı ortaya çıktı ve ihale iptal edildi.

Toplam 8 yemekhanede 93 aşçı ve 146 garson ile günde 8 bin kişiye kadar yemek hizmeti veren Meclis'te şimdi de gündem “Bulaşıkların hangi deterjanla” temizleneceği. Meclis Destek Hizmetleri Başkanlığı, bulaşık deterjanı alımını toplu bir şekilde yapabilmek için nisan ayında ihale açtı. Meclis'in libtesinde tam 17 ayrı kimyasal temizleme malzemesi yer aldı.

İhale mayısta sonuçlanırken; ihaleye katılan firmalardan biri “Meclis'in ihale şartnamesine göre tüm deterjanların TSE belgesinin olması gerekiyordu. Bu şart sağlanmadı” itirazıyla Kamu İhale Kurulu'na gitti. Kurul bunun tüm firmaların deterjanlarını TSE belgesi açısından inceledi ve hiçbir firmanın bu şartı sağlamadığını belirledi.

Kamu İhale Kurulu, “TSE belgesi açısından incelendiğinde ihaleye teklif verebilecek istekli kalmıyor. Bu nedenle ihale iptal” kararını verdi. Ağustos ayı sonunda verilen kararın ardından, Meclis'in “bulaşık krizi” yaşamamak için yeniden ihaleye çıkması bekleniyor.