Çocuk teşvik paketinde doğum izni reformu

Doğum iznini, istenmesi durumunda baba kullanabilecek. Maddi durumu iyi olmayan annelerin çocukları için kreş parasını devlet karşılayacak...

Çocuk teşvik paketinde doğum izni reformu
Çocuk teşvik paketinde doğum izni reformu
GİRİŞ 14.09.2013 06:19 GÜNCELLEME 14.09.2013 06:19
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Doğum iznini, istenmesi durumunda erkek kullanabilecek. '3 çocuğa teşvik' paketi tamamlandı.

Pazartesi günü Başbakan Tayyip Erdoğan'a sunulacak olan pakette, en dikkat çekici konu, babalara getirilen izin hakkı. Mevcut yasada işçi babaların doğum sonrasında 3 gün ücretli izin hakkı var. Memurlarda bu süre 10 gün. İzin süresinin erkek işçi için memur düzeyine çekilmesi öngörülüyor.

Yeni düzenlemeye göre; kadına doğum sonrası tanınan izin, istenmesi durumunda babaya verilecek. Yine kadının doğum izni sonrası kullanabildiği 6 ay ücretsiz izin hakkından da talep edilmesi durumunda anne yerine baba yararlanabilecek. Önemli düzenlemelerden biri de kreş yardımı. Maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları için ödeyeceği kreş parasının tamamını devlet karşılayacak.

PAKETTE NELER VAR?
16 hafta olan doğum izni 18 haftaya çıkarılacak. Kamu kurumlarında kreşler açılacak. Annelerin doğum borçlanması hakkı 2 çocuktan 3'e yükseltilecek. 0-1 yaş arasında çocuğu olan anne gece çalıştırılmayacak. Doğum izninin ardından ilk çocuk için 2 ay, ikinci çocuk için 4 ay, 3 ve üzeri çocuk için 6 ay yarı zamanlı çalışılıp tam zamanlı maaş alınacak. Çalışan annelere işe dönüş garantisi verilecek.

TAKVİM

YORUMLAR 4
  • Atila KOÇ 10 yıl önce Şikayet Et
    dağ farede doğuramamış bu kez. 16 haftalık izin 18 haftaya çıkacakmış, 1 senedir bunamı uğraştınız. Kreşler açılacakmış, kendi çocuğumuzu kendi çalıştığımız okula götüremiyoruz, bir adrese dayalı getirdiniz
    Cevapla
  • osmanlı selim 10 yıl önce Şikayet Et
    süper helal sana BAŞBAKANIM... lütfen kimse nankörlük yapmasın yeniliğe dair zerre kadar da iyi bir şeyler olsa da şükretmemiz gerekmezmi ben allah izin veririse kasım ayı içinde düğün yapıcam ve bu teşvik paketinin içinde 10 bin tl faizsiz kredi imkanı var üstelik 2 yıl sonra ödeme şartı ile ve şuanki durumum gereği hızır gibi yetişti bu para bana aslında daha doğrusu tüm gençliğe!!!
    Cevapla
  • E.narin 10 yıl önce Şikayet Et
    ÇIKARTILMAK İSTENEN PAKETİN AMACI NEY ?!. Kadını iş sahasına çekip daha çok kadın işgünü elde etmek mi ? yada doğmuş veya doğacak neslin iyi bir ortamda yaşantılarını idame ettirmekmi ? gelecekte genç nüfus elde ederek dünyada ekonomisini diri tutmak ve her alanda söz sahibi olmaksa maksat bu teşvik sadece anne adaylarını içermemeli aile anne ve babadan oluştuğuna göre güçlü bir aile güçlü bir gelecek demektir çalışmayan bir annenin eşi yani bir baba bu pakette nasıl ele alındı ve ne gibi teşvikler o babaya sunuldu bunlarda ele alınmalı ve var olan çocuklar bu teşvikte nasıl faydalandırıldı bunlarda göz ardı edilmeden ele alınmalı. Maksat geleceği T.C. olarak hepimiz tesis etmekse herzemine ve her birime hitap edecek bir teşvik en iyi teşvik derim..
    Cevapla
  • gfghbn jhk 10 yıl önce Şikayet Et
    Paket hikaye. Kaç yıldır yaygara yaptıkları paket buysa bundan cacik olmaz ben söyleyeyim. Yeni hicbirsey yok.
    Cevapla