ABD Uzanlar'ın peşini bırakmıyor!

New York bankacılık otoritesi, 6 Avrupa bankasına talimat gönderdi: Uzanlar'ın Ürdün'de paravan olarak kullandığı bankayla çalışıyorsunuz. Belgeleri derhal bize gönderin...

ABD Uzanlar'ın peşini bırakmıyor!
ABD Uzanlar'ın peşini bırakmıyor!
GİRİŞ 06.09.2013 09:00 GÜNCELLEME 06.09.2013 11:17
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

New York Federal Mahkemesi'nde Uzan Ailesi'ni ABD'nin telekomünikasyon devi Motorola'yı dolandırmaktan 3 milyar dolar tazminata mahkum eden yargıç Jed Rakoff, mahkemesini tanımayan Uzanlar karşısında pes etmedi.

Rakoff, Uzan Ailesi'nin Ürdün'deki Jordan Dubai Islamic Bank adlı bankayı gizli malvarlıklarını yönetmek için paravan olarak kullandıklarını tespit ettiğini açıkladı. Bunun üzerine harekete geçen Amerikan Finans Hizmetleri Departmanı soruşturma başlattı.

Bankalara gözdağı

İnceleme sonunda adı geçen bankanın 6 Avrupa bankasıyla şüpheli işlemler gerçekleştirdiği tespit edildi. Bunun üzerine New York Bankacılık Düzenleme Teşkilatı, BNP Paribas, Commerzbank, Credit Agricole, Societe Generale, Deutsche Bank ve Standart Chartered bankalarına bir talimat göndererek bu Ürdün bankasıyla yapılan tüm işlemlerin ayrıntılarını talep etti.

Ayrıca bu bankalara Uzan Ailesi'ne ait talep edilebilecek tüm belgeleri vermeye de hazır olmaları konusunda bilgi verildi.

2.6 milyar $ borcu tahsil edeceğiz

ABD'nin talebi konusunda Reuters ajansına bilgi veren Standart Chartered sözcüsü, "Bu talimat doğrultusunda hareket ediyoruz" açıklamasını yaptı. Ürdün Bankası ise Reuters'ın sorularına yanıt vermeyi reddetti. Ajansın e-mail aracılığıyla ulaştığı Cem Uzan , Fransa'dan yaptığı açıklamada, "Bu mahkeme bize savunma hakkı tanımadı. Bu nedenle mahkemeyi tanımıyoruz. Geçerli bir yargılama olmadan alınan kararla verilen bu cezayı ben ya da başka biri nasıl kabul edebilir ki?" diye konuştu. Motorola'nın avukatı Howard Stahl ise Uzan Ailesi'nin kendilerine halen ödemesi gereken 2.6 milyar dolardan fazla tazminat olduğunu iddia etti ve "Motorola bu parayı tahsil edebilmek için imkanlarını kullanacak" dedi.

Ürdün'de imparatorluk kurdu mu?

Vatan'ın haberine göre, Uzanlar'ın Ürdün'de emanetçi sistemi ile büyük bir imparatorluk kurduğu iddia ediliyor. Uzan Ailesi'nin bu ülkede GSM operatörlüğü, çimento, inşaat, medya alanında dev şirketleri bulunduğu belirtiliyor. Ancak şirketlerin başkalarının üzerine kayıtlı göründüğü ifade ediliyor.

YORUMLAR 9
  • ibrahim yördem 10 yıl önce Şikayet Et
    osman merte. uzanların yurt dışına kaçırdıkları ve milletin parası olan milyarlarca dolardan bahsetmiyorsunuz? sizede reklam parasımı verdi yoksa? devletin ödediği ve uzanların hortumladıkları paralarla o el konulup satılanlardan 100 tane yapılır. adam enayimi malını bırakıp gitsin. 100 katını hortumladı malları da bırakıp kaçarken arkasına bile bakmadı. bilip bilmeden yorum yapmayalım lütfen...
    Cevapla
  • oktay çıkmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    işin içinde abd var. ilginç bu işin içinde neden abd var tuhaf cidden sanırım en büyük kazığı abd ye attı uzan :)
    Cevapla
  • ibrahim tütüncüoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşılan dinsizin hakkından imansız gelecek. Allah imhal eder (mühlet verir) ama ihmal etmez. Eninde sonunda yanına kalmayacak. İlaveten Mehdiyet devrindeyiz ve herşey ilga edilmekte. Yani sakın en ufak bir yanlış yapmayın gizli kalmaz veçok kısa zamanda ortaya çıkarak yüzüne çarpılacaktır. Benden söylemesi.
    Cevapla
  • mert (önceki) 10 yıl önce Şikayet Et
    osmanmert'e. milletin parasini calan uzan sirketleri ve bankalarin cezalarini bile dogru dürüst vermediler. milletin parasini yiyen kim olursa olsun, ister bu hirsiz ceteleri olsun ister devlet olsun, ALLAH yetimin hakkini alacak. sanirim bilmiyorsun. zamaninda imar banakasi adi altinda milletten para toplayan bu cetenin bankasinin vergi borclari halen verilmemis. gecen gün yayinlandi. sayisi bile belli olmayan bir sürü imar bankasi subeleriin halen yüzlerce milyon lira vergi borcu var. bunlardan son kurus bile alinmadigi sürece lanetli olsunlar insaALLAH !!
    Cevapla
  • hakkı demirkol 10 yıl önce Şikayet Et
    13 BANKA HORTUMLANDI FATURA VATANDAŞA KESİLMİŞTİ.EMEKLİLİK YAŞI 12 YIL İLERİ ATILDI. bu banka hortumlayanları ve uzanları milletin hakkını sonuna kadar alın demireller-cavit çağlar vs sonuna kadar ve donuna kadar alınması lazım alınmazsa öbür tarafda etlerine yapışır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle