Fransız gazetesinden şok 'Cem Uzan' iddiası

Fransa'nın ünlü mizah gazetesi Le Canard Enchaine, 2009 yılından bu yana Fransa'da yaşayan iş adamı Cem Uzan hakkında ilginç bir haber yayınladı. Fransız gazetesi 'Cem Uzan Fransa'da kimin himayesinde?' diye sordu.

Fransız gazetesinden şok 'Cem Uzan' iddiası
Fransız gazetesinden şok 'Cem Uzan' iddiası
GİRİŞ 11.07.2013 11:20 GÜNCELLEME 12.07.2013 08:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Gazete, Fransa eski İçişleri Bakanı Claude Gueant'ın yıllardır Uzan dosyasıyla yakından ilgilendiğini belirterek, "Türk milyarderin" eski Bakan tarafından korunduğunu iddia etti.

2009 yılından bu yana Paris'te olan ve iltica talebinde bulunan Uzan'ın, İnterpol tarafından arandığını ve Türkiye'nin Uzan'ın iadesini talep ettiğini kaydeden Le Canard Enchaine, Uzan'ın Fransa'da bulunmasının ne sağ ne de sol iktidarı rahatsız ettiği değerlendirmesinde bulundu.

Gazete, hatta kendisine kısa bir süre önce ilticacı statüsü olmasa bile Fransa'da ikamet etmesini sağlayacak "koruma" bile verildiğini yazdı.

Fransa İçişleri Bakanlığı'na 20 Haziran 2013 tarihinde ilginç bir e-posta ulaştığını belirten gazete, mesajda, Cem Uzan'ın bir danışmanının, eski İçişleri Bakanı Claude Gueant'dan, Uzan dosyasıyla ilgili eksik evrakların tamamladığını ve Valiliğe ulaştığını belirten bir elektronik posta aldığını, bu bilginin bakanlıkça teyidinin talep edildiğini yazdı.

"Claude Gueant, Cem Uzan ile bu kadar yakından neden ilgileniyor?" sorusunu yönelten gazete, "Gueant, Uzan'ın avukatı mı acaba? Aldığımız bilgilere göre Gueant'ın, Uzan grubunun Ürdün'deki bir şirketi ile bağlantısı vardı" ifadesini kullandı. Son zamanlarda kazancıyla ve yaptığı tablo satışlarıyla gündeme gelen Gueant, Le Canard Enchaine'nin açıklama talebine ise, "bundan böyle basının sorularına cevap vermeme kararı aldığını" söyledi.

Gazete, bir dönem televizyon kanalları, futbol kulüpleri, şirketler, yatlar ve özel uçaklarıyla tanınan Uzan'ın 90'lı yıllardaki servetiyle İtalya'nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi ile mukayese edildiğini belirtti. Mizah gazetesi haberde ayrıca, Cem Uzan'ın hayatını özetleyerek, "Hakkında açılan davalar, banka iflasları, yolsuzluklar vs Uzan, dokunulmazlık için Genç Parti ile Türk siyasetine atıldı. Ancak başarılı olamadı. Yargı hala peşinde. Şu an toplamda 53 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ve hayatını Fransa'da sürdürüyor" diye yazdı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • üye 10 yıl önce Şikayet Et
    bgungor'e . söylediğiniz söz bir ayet mi ki inanmayan kafir olsun?
    Cevapla
  • ali dilmen 10 yıl önce Şikayet Et
    yorum. normaldır fransa kendisinden bekleneni yapıyor türkiyede hertürlü cinayeti işle onlarca insanın katili bile olsan fransada rahat yaşarsın
    Cevapla
  • bgungor 10 yıl önce Şikayet Et
    Senin derdin neydi. Türkiyeyi bir yolla satın almışsın ye kebabını bak ç orbana,ama rabbim haksız kazanç varsa bişekilde geri alır,birilerini sebeb koyar, inanmayan kafirdir.
    Cevapla