Kardeşi denesin diye gönderdi! Şimdi siparişlere yetişemiyor

Adana’nın Kozan ilçesinde turist rehberi kardeşinin denemesi için gönderdiği ejder meyvesi fidelerini tarlasına eken ve verim alan çiftçi Ali Akçoban şimdi siparişlere yetişemiyor.

GİRİŞ 03.02.2020 12:06 GÜNCELLEME 03.02.2020 17:14
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Son yılların gözde meyvesi olan içindeki vitamin ve kanser önleyici etkisi ile gündeme gelen ejder meyvesi Kozanlı çiftçinin gözde tarım ürünü oldu. Denemek için tenekelere eken ve yüksek verim alan Acarmantaş Mahallesinde çiftçilik yapan Ali Akçoban geçen yıl 50 kök ektiği ejder meyvesini bu yıl 10 katına çıkararak 500 kök ekti. 1 sıraya 50 tane denemek için ektiği ve tenekelerle bu işe başladığını aktaran Akçoban, 2019 yılında gerçekleştirdiği hasatta siparişlere yetişemediğini aktardı.

 

 

Acarmantaş Mahallesinde yıllardır çiftçi olarak geçimini sağladığını aktaran Ali Akçoban, "Kardeşim Antalya'da turist rehberi ilk adı duyulduğunda denemek için fide yolladı. Denemek için bir sıra yaptım. İlk 50 fideyi diktik. İlk senesinde 5 bin TL gelir elde ettik. Bir fideden 15 -20 tane ejder meyvesi alınabiliniyor. Şuan 6 sıra yaptık ve çoğaltmaya karar verdik. Bir buçuk dönüme ektik. Ejder meyvesi tanesi 20 TL’den başlıyor 50 TL’ye kadar çıkıyor. Bu yıl siparişi çok. İstanbul’a kadar yolladık. Sipariş çok aldık ama yetiştiremedik. Tadı anlatılmaz yaşanır. Bir çiftçi olarak öneriyoruz. Yaklaşık 500 kök var ilk sene 50 kök civarıydı. Her yıl arttırmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 13
  • angaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    çeşitlilik güzeldir yakında fiyatı düşer bölgede yaşayan herkes ekmeye başlar
    Cevapla
  • MTN 4 yıl önce Şikayet Et
    Her gördüğünüz her duyduğunuz meyve yenmez. Bu tür meyveler Türkiye'de yaşayan insanların DNA yapısına uygun değil. Ülkemizde yığınla meyve var. Millet bu memlekette adam gibi portakal yiyemiyor, adam gibi muz üreten yok gitmiş milletin ejder meyvesini dikiyor. Kardeşim bunlar bildiğin birer ajan gibi. Bu coğrafyadaki florayı bozar. Bunların tozları belki başka meyveleri kısırlaştırıp ekolojik dengemizi bozar.
    Cevapla
  • sdfsdfsdf 4 yıl önce Şikayet Et
    dostum, 200 sene önce anadoluda domates diye bişey yoktu, 300yıl önce avrupalılar patatesi bilmezdi, amerikadan getirilen patates sayesinde milyonlarca avrupalı açlıktan ölmekten kurtuldu.
    Cevapla
  • Adanalı01 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar dar görüşlülük ve saçma bir yorum böyle Adana'da bulundunuz mu hiç bir çok tropik meyve için uygun koşullar vardır, ayrıca pitaya ihracatta önemli bir kozumuz. Siz alışmışsınız 3 kuruşluk karpuzu 1 kuruşa mal eden kabak aşısı yapan fırsatçılara gelişmek için hiç bir gayretiniz olmaması normaldir.
    Cevapla
  • yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    yok öyle bise toprakta meyvede Allahin. önemli olan Gdo olmasin tarim zehir atilmasin topraga.. her meyve nimettir.
    Cevapla
  • güzel meyve 4 yıl önce Şikayet Et
    Her meyve güzel. mutlaka bu da bir şeye iyi geliyordur. afiyet olsun, şifa olsun yiyenlere.
    Cevapla
  • zlib 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah bereket versin, smoothie'si guzel olur.
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    ejderha meyvesi
    Cevapla
  • Haci vat 4 yıl önce Şikayet Et
    O zaman depegöz meyvesi olsun
    Cevapla
  • hüseyin ali 4 yıl önce Şikayet Et
    ejderha diye bi r şey yoktur olsa olsa o dimozordur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle